Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Hivatalosan is feloszlatta magát az Együtt

Ez a cikk több mint 5 éves.

Hivatalosan is megszűnt pártként az Együtt. A döntést a liberális párt kongresszusa után Juhász Péter jelentette be Facebookon, ahol röviden megköszönte a kampányköltségekre gyűjtött 160 millió forintnyi, közadakozásból származó magánadományokat is.

Juhász azt mondta, az Együtt ugyan a mai naptól nem létezik, mint „politikai, jogi entitás,” de az a jogvédőkből, politikai aktivistákból álló közösség amely 15 évvel ezelőtt kezdett el politizálni „valamilyen formában továbbra is megmarad.”

„Mi elkezdtünk valamit, nagyon nagyon sokan az országért tenni, akkor még civil alapon, majd pártba szerveződve. Kialakult egy közösség, amely nem akarja feladni azt, amit eddig csinált, így ősszel valamilyen formában visszatér majd.”

– mondta Juhász. Hozzátette, hogy ebből kifolyólag már szerveződik az Együtt politikai közösségének új formája, őszig.

Az Együtt ma öt és fél éve alakult, a kormányellenes tüntetések szervezéséről ismert, Juhász Péter fémjelezte Egymillióan a Magyar Sajótszabadságért csoport és a Bajnai Gordon, Szigetvári Viktor által alapított Haza és Haladás hozta létre, mint magyar liberális, antinacionalista politikai szerveződést. Mivel az elmúlt két választáson – 2014-ben és 2018-ban – a szerveződés körül folyamatosan elfogyott a levegő, ezért idén áprilisban a párt már nem jutott be az országgyűlésbe.

A döntésre az Együtt elnökségének konszenzusos megegyezése után került sor a mai kongresszuson.