Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Feloszlatja magát az Együtt

Ez a cikk több mint 5 éves.

A párt még június folyamán tart egy küldöttgyűlést, amelyre az elnökség egy javaslatot terjeszt elő: a hajdanán Bajnai Gordon által alapított párt oszlassa fel magát.

Információink szerint a tagság többsége támogatja is a döntést, valószínűleg sor kerül a feloszlatásra, de a párt tagsága nem akar szétszéledni. Valamilyen formában, amely nem pártforma lesz, együtt maradnának. Erről később hozhatnak majd döntést.

Az Együttet még 2012 novemberében alapította Bajnai Gordon, a Haza és Haladás alapítvány, a Milla és a Szolidaritás Mozgalom együttműködésével. Később ehhez csatlakozott az LMP-ből kiváló Párbeszéd Magyarországért, és így jött létre az Együtt-PM szövetség.

A szövetség célja az volt, hogy Bajnai Gordon miniszterelnök jelöltsége mögött egy széles platformot hozzon létre a 2014-es választásra. Ez végül nem sikerült. A miniszterelnök-jelölt Mesterházy Attila lett, és a Gyurcsány-féle DK-val és az MSZP-vel kiegészült Kormányváltó Összefogás csúfos vereséget szenvedett a 2014-es választáson. Az EP választáson az Együtt-PM 7,25 százalékot ért el. Az őszi önkormányzati választáson Karácsony Gergely személyében Zuglóban tudott polgármestert adni a szövetség, amely ezután szétvált, külön folytatta az Együtt.

A pártot ekkor már Juhász Péter és Szigetvári Viktor vezette. Határozottan az önálló listás indulás és a koordinált egyéni jelöltek mellett álltak ki a 2018-as választások előtti összefogás mizériában, ahol egy ideig úgy nézett ki, újra összeáll az Együtt-PM szövetség, de Karácsony Gergely végül úgy döntött, az MSZP miniszterelnök-jelöltségét választja és pártjával magára hagyja az Együtett, amely a választásokon végül 0,66 százalékot szerzett, így vissza kellett fizetnie a kampányban felhasznált párttámogatást. Ezt végül közösségi adománygyűjtésből gyűjtötték össze.

Címlapkép: Bajnai Gordon/Facebook