Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Befizeti kampánypénz tartozását az Együtt elnöksége

Ez a cikk több mint 5 éves.

143.640.000.- forintot gyűjtött össze az Együtt elnöksége a szükséges 153 millió forintból, amelyet a pártnak azért kell visszafizetnie, mert az áprillisi választáson a párt nem érte el az 1%-ot.

Az Együttnek közösségi adománygyűjtésből jött össze az eddigi összegyűlt pénz, a maradék 10 millió forintot pedig baráti kölcsönökből és megtakarításokból fizeti ki a párt elnökségének tagjai. De még az utolsó napokban is várják a támogatást, a maradék összeghez.

Juhász Péter ezt így foglalta össze a Facebookon:

Tegnap leültünk az elnökség tagjaival, és abban maradtunk, hogy akárhogy is lesz, a jövő héten megpróbáljuk a teljes összeget befizetni, tehát 153 milliót és kamatait (napi 7000.-).
A gyűjtésből befolyt és a befizetendő közötti különbséget elosztjuk 5 felé. Aki tudja a megtakarításából, akinek nincs ennyi, az családi vagy baráti kölcsönből fogja betenni a ráeső részt. Ez fejenként nagyságrendileg 2 millió forintot jelent. De még mindig jobb így, minthogy egyetemlegesen feleljünk 10 millióért, ami még mindig eredményezhetné azt, hogy valakinek elárverezik a lakását.
Ezért ha az utolsó pillanatig vártál a támogatsással, most jött el az ideje!Ahogy azt sejteni lehetett az utolsó rész lesz a legnehezebb, így ha most utalsz, elmondhatod, hogy a legnehezebb időszakban támogattál bennünket.

Juhász azt is elmondta jövő héten fogják befizetni az összeget az államkincstárnak.

Címlapkép: MTI / Mohai Balázs