Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Tételesen cáfolja a Ripost állításait Donáth Anna

Ez a cikk több mint 4 éves.

Ma közölt cikket a Ripost a Momentum EP-képviselőjéről, Donáth Annáról, melyben a (névtelen) szerző azt állítja, a politikus szexuálisan zaklatott egy fiatalkorú lányt két évvel ezelőtt. A Ripost szerint egy húszéves diáklány a szerkesztőséghez eljuttatott levelében arról ír, az érettségijéhez szükséges önkéntes közmunkát a Donáthék által vezetett szeretetotthonban végezte, ahol Donáth Anna az éppen takarító lányra támadt, szexuális ajánlatot tett neki.

A Ripost cikke szerint a Momentum képivselője és barátai „szállodaként használják a vallási intézményt”, az állítólagos zaklatás idején is épp utánuk kellett takarítani, mert Donáthék a Sziget Fesztivál után is itt szálltak meg.

„Egy hátsó, üresen álló szobát kellett kitakarítanom, ahol Annáék töltötték az elmúlt napokat. Itt talált meg Anna, aki ajánlatot tett nekem. Nem részletezem, de rám támadt!

– idézi a Ripost.

A történet szerint az eset után egy épp arra járó idős lakó „mentette ki” a lányt, és vitte az intézmény vezetője és egyben Donáth Anna édesapja, Donáth László elé, aki aláírva a lány 50 órányi jelenléti ívét, elbocsátotta, és azt kérte, ne beszéljen a történekről senkinek.

Donáth Anna Facebook-posztban reagált a Ripost vádjaira. A politikus azt írja, elolvasva a történteket kijelenti, hogy semmi sem igaz a leírt cselekményekből. A politikus tételesen cáfoja a Ripost állításait:

  1. A levélmű alkotója szerint az eset tavaly előtt, egy keddi Sziget-napon történt. Abban az évben egyetlen alkalommal, egy Quimby-koncerten voltam a Szigeten, de még a megelőző pénteken, és utána sem Békásmegyerre mentem, a közelében sem jártam.
  2. A fikció szerzője szerint „saját szállodaként” használtuk az intézményt. Ennek semmi értelme nem lett volna, hiszen mellette áll a családi házunk, a saját szobámba is mehettem volna. A levélíró állítólag már akkor is a szomszédunkban (!) lakott, és most is ott él – ha így lenne, ezt is tudná.
  3. Őszintén nem tudom, mit jelent a „nem részletezem, de rám támadt!”-vád, pláne egy olyan cikkben, ami azzal indul, hogy a névtelen cikkírónak a névtelen levélíró „részletesen leírta’”, miként történt a képzeletbeli zaklatás. Biztos van olyan szennyes fantáziavilág, ahol a „nem részletezés” valami egyértelműen, nagyon perverz dolgot jelent, de sajnos nekem mégis muszáj megkérdeznem: mi a vád? Önök szerint pontosan, fizikailag mit csináltam?
  4. Soha senkit nem bocsátottak el amiatt, mert tőlem „védett” másokat. Soha senkit nem is zaklattam, sem itt, sem máshol. Továbbra is a lehető legszigorúbban védi a Momentum teljes közössége a zaklatás áldozatait, ebben nem kötünk semmilyen kompromisszumot.

– írja a politikus, aki hozzáteszi: hisz benne, hogy a leírt szónak súlya van, a felelősséget pedig vállalni kell érte, ezért beperli a történetet megíró propagandalapokat.

„Látni fogjuk, amint megszégyenülten állnak a bíróság előtt, válaszok nélkül, tények nélkül, valami homályos kitalációt védelmezve. Végig fogom csinálni, és fizetni fognak a hazugságért.”

– írja.

A TV2 Tények című műsora nemrég arról számolt be, hogy a Gaudiopolis szeretetotthon egyik alkalmazottja feljelentést tett Donáth Anna édesapja, Donáth László ellen zaklatás miatt.

A BRFK a hvg.hu kérdésére megerősítette:

feljelentés alapján 2019. június 13-án nyomozást rendelt el szexuális kényszerítés gyanúja miatt, melyben válaszadásunkig gyanúsítotti kihallgatás nem történt.

A rendőrség név szerint nem erősítette meg, hogy Donáth Lászlóról van szó.