Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Pesterzsébet is csatlakozik a kilakoltatási tilalmat bevezető kerületekhez

Ez a cikk több mint 4 éves.

Több budapesti kerülethez csatlakozva Pesterzsébet önkormányzata is felfüggeszti a kilakoltatásokat, jelentette be a polgármester, Szabados Ákos. A közleményt a 444 szúrta ki.

„Csatlakozva több más budapesti kerülethez, Pesterzsébet Önkormányzata is úgy dönt, hogy a 2019. november 15-én kezdődő kilakoltatási moratóriumig hátralévő időben Pesterzsébeten senkivel szemben nem foganatosít kilakoltatást. Azokban az ügyekben, amelyeknél november 15-ig mégis ilyen jellegű végrehajtói eljárási cselekmény kerülne kitűzésre, az Önkormányzat kérni fogja ennek elhalasztását.”

-írják.

Szabados Ákos egyébként immár hatodik ciklusát kezdi meg a XX. kerület vezetőjeként, ám az intézkedést a mostani győzelme után vezeti be először. A politikus első négy győzelmét a szocialisták jelöljeként aratta, később függetlenként indult, az idei kampányban viszont elfogadta a Fidesz támogatását.

Szabados döntéséhez vélhetően hozzájárul az is, hogy Budapest frissen megválasztott főpolgármestere, Karácsony Gergely két hete azt ígérte: minden, a főváros önkormányzata által kezdeményezett, elhelyezés nélküli kilakoltatást felfüggeszt és a folyamatban lévőket felülvizsgálja. A választások után több önkormányzat is úgy döntött, hogy saját kerületeiben alkalmazza ezt az elvet: Pikó Andrásnak, a nyolcadik kerület polgármesterének ez volt a legelső intézkedése, a hetedik kerületben Niedermüller Péter és pártja, a DK jelentették be nemrég, hogy ők is leállítják a kilakoltatásokat, Újbudán pedig Dr. László Imre tett ígéretet a kilakoltatási moratórium bevezetésére.