Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Lackner Csabát kizárták az MSZP-ből

Ez a cikk több mint 4 éves.

Közleményben tudatta az MSZP, hogy Országos Elnökségének kezdeményezésére kedden az Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa megtárgyalta Lackner Csaba ügyét. A testület a fegyelmi felelősséget megállapította és a pártból való kizárás mellett döntött.

Az Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa keddi döntése értelmében Lackner Csaba már nem tagja a Magyar Szocialista Pártnak.

Mint ismeretes, a Magyar Nemzet hatrészes(!) cikksorozatban számolt be Lackner Csaba monológjáról, amelyről hangfelvételt tettek közzé, illetve egy videót, amelyen a kispesti szocialista képviselő egy fehér poros zacskót lóbál (amire „kólaként” hivatkoznak). A felvételen szó esik többek közt arról, hogyan kell szegényeket kilakoltatni az önkormányzati bérleményekből, vagy éppen arról, hogy „aki az önkormányzati politikában nem keresi meg az évi százmillió forintot, az hülye.”

A botrány kirobbanása után Gajda Péter, a kerület szocialista polgármestere azt nyilatkozta, hogy nem éri el Lacknert, hogy tisztázzák a helyzetet.

Október 13-án Gajdát 58,58 százalékkal megválasztották, Lackner pedig megnyerte a körzetét, és bekerült a képviselő-testületbe. Gajda ezután szabadságra ment.

Ahogy azt mi is megírtuk korábban, Tóth Bertalan, az MSZP elnöke kezdeményezte Lackner Csaba pártból kizárását, miután az október 25-én délig nem nyilatkozott arról, hogy lemondana mandátumáról (ez volt a neki megadott határidő). A kispesti önkormányzati képviselő ugyanis felfüggesztette tagságát az MSZP-ben, miután korrupciós- és kábítószer botrányba keveredett; ekkor arra hivatkozott, hogy a személye körüli botrányokat nem akarja az MSZP-re is átragasztani. Egy nappal Tóth bejelentése után Lackner ügyvédjén keresztül azt üzente a Magyar Nemzetnek:

„Lackner Csaba a választók által október 13-án ráruházott képviselői mandátumot nem kívánja visszaadni. Tiszteletben tartja a választók akaratát. A képviselői mandátumával a kerületi lakosság érde­keit kívánja szolgálni a továbbiakban is.”