Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A kábítószer- és sikkasztásbotrányba keveredett Lackner Csaba felfüggeszti MSZP-tagságát

Ez a cikk több mint 4 éves.

Felfüggesztette tagságát a Magyar Szocialista Pártban a korrupciós- és kábítószerbotrányba keveredett Lackner Csaba kispesti önkormányzati képviselő – írja az ATV.

Lackner azzal vált híressé, hogy a HírTV birtokába került felvételen fehér port szárogat egy konvektoron, miközben a kormánypárti média szerint a politikus többek között arról értekezik, hogyan kell több százmillió forintot elcsaklizni a kerület kasszájából, és aki nem keres évi legalább százmilliót az hülye.

De lakhatási kérdésekben is megfogalmazott gondolatokat, a neki tulajdonított hang szerint az önkormányzati lakás elvétele a következőképp zajlik:

„azt lehet mondani, hogy az ön bérleti joga a 17 millió forintos ingatlan helyett ér hét és felet. Itt a hét és fél, átutaljuk az ön bankszámlájára, viszontlátásra, aztán menjen a f…ba.”

Az ATV Lackner közösségi oldalára hivatkozik cikkében, melyen a politikus leírja, hogy a személye körüli botrányokat nem akarja az MSZP-re is átragasztani – azonban ezt a bejegyzést mi már nem találtuk. A lap szerint a a bejegyzésben Lackner úgy fogalmazott,

„Tekintettel az elmúlt napok során személyemet ért támadásokra, alapos megfontolás és mérlegelést követően arra az elhatározásra jutottam, hogy annak érdekében, hogy a kormánypárti sajtóban rólam megjelent rágalmak, valótlanságok ne terheljék azt a politikai közösséget, amelyhez ezidáig tartoztam, felfüggesztem tagságomat a Magyar Szocialista Pártban.”

Lacknert csütörtökön kilépésre szólította fel Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányának elnöke,

függetlenül attól, hogy valódi-e a videó vagy sem, mivel véleménye szerint jelenlétével az egész közösségnek árt, erre rímel Lackner bejegyzése – ugyanakkor a tagság felfüggesztése nem egyenértékű a kilépéssel. Kunhalmi az ATV műsorában azt is elmondta, amennyiben kiderül, hogy hamisak a vádak, „akkor szeretettel várják vissza”.

Korábban Karácsony Gergely, azóta megválasztott budapesti főpolgármester azt mondta, amennyiben a Lacknert ért vádak igazak, akkor távoznia kell a közéletből, azonban Gajda Péter kispesti polgármesterre bízta, hogy járjon utána az ügynek, és tegye meg a megfelelő lépéseket.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke pedig Lacknerrel kapcsolatban korábban elmondta, hogy amennyiben ez igaz, az ellenzéknek meg kell szabadulnia Lacknertől, hozzátéve:

„Az én politikai életem jelentős része arról szól, hogy az ellenzéket is megtisztítsam, maga az Demokratikus Koalíció is emiatt alakult meg”.

via ATV