Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Molnár Zsolt nem lesz főpolgármester-helyettes Karácsony mellett

Ez a cikk több mint 4 éves.

Nem vállalja a főpolgármester-helyettességet az MSZP-ben frissen pártigazgatóvá kinevezett Molnár Zsolt, legalábbis ezt szögezte le Kunhalmi Ágnes, a párt elnökségi tagja az ATV Egyenes beszéd című műsorában, csütörtök este.

Kunhalmi szerint nem is merül fel komolyan, hogy Molnár, akinek a következő években „az MSZP újjászervezése lesz a feladata”, mindezt megfejelje még városvezetési teendőkkel is.

Menten hozzátette azonban, megítélése szerint „elég jelentős hátrányt sikerült ledolgozni” Budapesten Molnár Zsolt segítségével az MSZP támogatottságában, így ez szerinte alkalmassá teszi őt a pártszervezésre.

A műsorvezető Rónai Egon azon kérdésére, mely szerint akkor „mégsem Molnár Zsolt-e a Fidesz beépített embere” a pártban, Kunhalmi élesen utasította el a közkézen forgó vélekedést:

„Dehogy a Fidesz beépített embere! Szerintem azért mondják ezt leginkább, mert elég jó szakember, őneki nagyon jó képességei vannak abban, hogy hogyan lehet összefésülni egy együttműködést. És Molnár Zsolt nagyon jó pártépítő.”

– szögezte le, majd hozzátette, ő számít a pártigazgatóra az ellenzéki együttműködés építésében is.

Hangsúlyozta azt is Kunhalmi, szerinte járna az MSZP-nek egy főpolgármester-helyettesi pozíció, de végül Karácsony Gergely főpolgármester dolga bejelenteni és eldönteni, kikkel kíván együtt dolgozni. Molnár Zsolt pedig nem lesz ilyen jelölt, még ha Kunhalmi szerint örvendetes is, hogy neve ilyen pozíciókkal kapcsolatban „forog”.

Gajda Péter, és a botrányos kispesti videó szereplője, Lackner Csaba ügyében Kunhalmi azt mondta, függetlenül attól, hogy „igaz-e a videó, vagy nem”, Lacknernek ki kell lépnie az MSZP-ből, hogy „ne terhelje a közösségét”. Ha pedig tisztázza magát a vádak alól, „akkor szeretettel várják vissza.”

Címlapkép: Karácsony Gergely / Facebook