Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az MSZP elnöke kezdeményezte a korrupciós botrányba keveredett Lackner Csaba kizárását a pártból

Ez a cikk több mint 4 éves.

A mai napon Tóth Bertalan, az MSZP elnöke egy Facebook-bejegyzésben számolt be arról: kezdeményezi Lackner Csaba pártból kizárását, miután az délig nem nyilatkozott arról, hogy lemondana mandátumáról. A kispesti önkormányzati képviselő ugyanis nemrég függesztette fel tagságát az MSZP-ben, miután korrupciós- és kábítószer botrányba keveredett; ekkor arra hivatkozott, hogy a személye körüli botrányokat nem akarja az MSZP-re is átragasztani.

Lackner azzal vált híressé, hogy a kormánypárti Magyar Nemzetben az önkormányzati választási kampány alatt jelent meg róla egy felvétel, amelyen a lap állítása szerint a politikus látható és hallgató. A férfi a videón fehér port rendezget a bankkártyájával, miközben többek között arról értekezik, hogyan kell több százmillió forintot elcsalni a kerület kasszájából. Lacknert október 13-án újra megválasztották, ezek után jelentette be, hogy felfüggeszti párttagságát.

A történetet a HVG szerint Lackner tagadja, mert úgy gondolja, manipulált felvételeket használnak fel ellene, hogy lejárassák. A korrupció vádját a kormánymédia Gajda Péter kispesti polgármesterre is megpróbálta átterjeszteni, utóbbi cáfolja a vádakat, a Magyar Nemzetben megjelent cikk miatt pedig feljelentést is tettek.

Korábban Karácsony Gergely, azóta megválasztott budapesti főpolgármester azt mondta, amennyiben a Lacknert ért vádak igazak, akkor távoznia kell a közéletből, azonban Gajda Péter kispesti polgármesterre bízta, hogy járjon utána az ügynek, és tegye meg a megfelelő lépéseket.