Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az MTVA szervezzen Tarlós-Karácsony vitát: újra a Kunigunda útján az ellenzéki képviselők

Ez a cikk több mint 4 éves.

Frissítés 10.50: Az ellenzéki képviselők kijöttek az MTVA székházából. Gréczy Zsolt sajtótájékoztatón elmondta: nem kaptak semmilyen ígéretet Papp Dánieltől arra vonatkozóan, hogy beolvashatják-e a kiáltványukat, ahogy másik követelésük is elutasításba ütközött, vagyis Tarlós-Karácsony vitát sem szervez a köztévé.

Fotó: Mérce

A szombati próbálkozás után ismét a Kunigunda útján található MTVA-székház előtt gyülekeztek reggel az ellenzéki képviselők, egy csoportnyi demonstráló társaságában.

Fotó: Mérce

Ahogy azt mi is megírtuk: pénteken derült ki, hogy nem kaphatta volna meg azt a birtokvédelmi határozatot az óbudai jegyzőtől az MTVA, amelyet az ellenzéki képviselők ellen kért még tavaly decemberben, a rabszolgatörvény elleni tüntetés-hullám alatt, így most első fokon eltörölték azt. Ebből az is következik:

tavaly, a december 16-ról 17-re virradó éjszaka a politikusokat nem volt jogszerű kitenniük a közmédia épületéből.

Erre a hírre reagálva szombaton a Demokratikus Koalíció képviselői, Varju László, Vadai Ágnes és Gréczy Zsolt a székházhoz mentek, és úgy tűnt, hogy be is tudták olvasni a közleményüket. Csakhogy kiderült, hogy közleménybeolvasás helyett

„Folytatódott az ellenzéki cirkusz az MTVA épületében”

címmel közöltek alternatív riportot, klasszikus módszerekkel (erősen megvágott anyag, saját szakértő felvonultatása, stb.) tompítva a bírósági döntést, a DK közleménye pedig egyáltalán nem hangzott el a műsorban.

Ma reggel ismét kísérletet tesznek az ellenzéki képviselők a bejutásra, a DK mellett immár az MSZP, Párbeszéd, a Liberálisok képviselői, és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő is jelen volt a megmozduláson.

Gréczy Zsolt némi iróniával közölte: „nagy meglepetésre” nem olvasták fel szombaton a követeléseiket a köztévében. Azt is jelezte, hogy álláspontjuk szerint a köztévé jelenleg „pártszolgálatot teljesít”, ennek a gyakorlatnak pedig véget kell vetni.

„Azért jöttünk, hogy újra bemenjünk” – fogalmazott.

Varju László két konkrét követelést fogalmazott meg:

  1. A köztévé tegye lehetővé, hogy az ellenzéki képviselők közleménye megjelenjen a híradóban.
  2. A köztévé ne akarja befolyásolni az önkormányzati választásokat, ennek érdekében pedig teremtsenek lehetőséget a valódi vitára.

Ezt konkrétabban is megfogalmazta: az MTVA szervezzen meg egy Tarlós-Karácsony főpolgármester-jelölti vitát.

Hadházy Ákos mindezt azzal egészítette ki, hogy álláspontja szerint a köztévé élén konszenzusos vezetőre van szükség, Papp Dánielnek, a jelenlegi (és a Kúria döntésének értelmében hírhamisítónak nevezhető) vezetőnek távoznia kell.

Fotó: Mérce

Emellett jelezte azt is, hogy nem utoljára járnak a Kunigunda útján:

„Fogunk még idejönni nagyon sokan” – jelezte.

A sajtótájékoztató után az ellenzéki képviselők bementek az MTVA székházába, az eseményeket a helyszínen követjük, így ha bármilyen fejlemény történik, frissítjük cikkünket.

Hadházy Ákos élő közvetítésében éppen Papp Dánielnek tesz fel kérdéseket:

Frissítés: 9.48: Gréczy Zsolt például arra volt kíváncsi, hajlandó-e Papp Dániel bocsánatot kérni a decemberi atrocitás miatt, amikor jogszerűtlenül dobták ki a biztonsági őrök az ellenzéki képviselőket, illetve hogy miért kapnak a kormánypárti politikusok hatványozottan több megszólalási lehetőséget a köztévében, mint az ellenzéki képviselők?

Papp Dániel nem kért bocsánatot.

Addig is a sajtótájékoztatót itt lehet újra megnézni: