Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A józsefvárosi polgármester munkatársa szerint, ha az ellenzék nyer, „roma terror” lesz a kerületben

Ez a cikk több mint 4 éves.

Naponta döntik meg a tisztességtelen kampányolás csúcsait a józsefvárosi fideszesek. Miután a választók adataival való visszaéléssel vádolták meg az ellenzéki jelölt, Pikó András kampánystábját egy olyan fotó alapján, amely a Fővárosi Választási Bizottság szerint sem elegendő bizonyíték jogsértés megállapítására, tegnap Pikó András Mátyás téri rendezvényén kapcsoltatta le az önkormányzat az áramot, épp Pikó beszéde kezdetén.

Ugyancsak a tegnapi esemény után a fideszes polgármester, Sára Botond kabinetjének munkatársa Facebook-oldalán kezdte el „roma terrorral” riogatni ismerőseit – derül ki a Balogh Lajos ellenzéki egyéni képviselő és roma aktivista által közzétett videóból.

Eszerint Nagy Orsolya, Sára Botond ügyintézője ilyeneket írt Facebook-oldalára:

„Ha Pikó nyer, a romák újra terror alatt fogják tartani a nem romákat.”

„Menőség lesz romának lenni, ha nem vagy roma, csak egy csicska leszel. Végünk, baszki!”

Ahogy Balogh Lajos a videóban kifejti, az igazságosabb, szolidárisabb városvezetés nem azt jelenti, amivel Nagy riogat, hanem az oktatás, a közbiztonság, a kábítószer-használat, lakhatás problémáinak közösségi megoldását, vagyis azt, hogy minden közösségnek jobb legyen a kerületen belül.

A képviselőjelölt szerint Nagy Orsolya „súlyosan megalázta” Józsefváros roma lakóit, akiknek adójából az ő fizetésének fedezetére is fordul pénz.

Reagált az esetre Pikó András is, aki szerint

„(a)ki így gondolkodik, így viselkedik, akinek ezek a nyíltan vállalt nézetei, az nem méltó arra, hogy a közt szolgálja, de az sem méltó erre, aki ilyenekkel veszi körbe magát egy polgármesteri hivatal irányító stábjában.

Aki így viselkedik és gondolkodik, az egyetlen józsefvárosi polgárt sem képes szolgálni”

Nem ez az első alkalom, hogy ilyen trükkökkel próbálnak fideszesek ellenzéki jelölteket delegitimálni. A kormánypárt aktivistái több alkalommal is cirkuszi zenével, vagy épp parkolóórának öltözött emberekkel zavarták meg Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt rendezvényeit – legutóbb vasárnap egy motorcsónakról bömböltettek cirkuszi zenét.

A mai nap híre egyébként az is, hogy a bajai önkormányzati lap nagyorrúra, barna bőrűre és bandzsára photoshoppolta a város ellenzéki jelöltjeinek fotóit. A kormánypárti médiát ma járta be az a hír is, miszerint Soproni Tamás terézvárosi polgármesterjelölt ellen vizsgálatot indított a fideszes vezetésű önkormányzat adóhátralék miatt. Soproni azonban adóigazolásokkal bizonyítja, hogy nincsen tartozása az önkormányzat felé.

Címlapkép: Sára Botond, Pikó András és Karácsony Gergely. / Mérce