Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Cirkuszi zenét játszó motorcsónakon érkezett a kormánypárti trollkülönítmény Karácsony programbemutatójára

Ez a cikk több mint 4 éves.

Motorcsónakos, kormánypárti trollok zavarták meg cirkuszi zenével Karácsony Gergely, az ellenzék közös főpolgármester-jelöltjének programbemutatóját, melyet a Trip hajón tartott vasárnap. Az esetről helyszínen tartózkodó tudósítónk videófelvételt is készített:

A trollok motorcsónakján szabálytalan módon le volt takarva a nyilvántartási szám, a benne ülők pedig arcukat takaró fekete maszkot viseltek.

A motorcsónakról játszott cirkuszi zenét tisztán lehetett hallani a bemutatóteremben, a hajó belsejében, Karácsony a következőképpen reagált:

„vannak viták, melyeket le lehet folytatni méltányosan, méltányos szereplőkkel. És vannak viták, melyek úgy hangoznak el, hogy […] idejönnek, és megpróbálják belefojtani a szót azokba az emberekbe, akik Budapest jövőjéről szeretnének beszélgetni.”

A programbemutatóról a Mérce is közvetített, a felvételt itt tudjátok visszanézni:

Az önkormányzati kampány során nem először fordul elő, hogy a kormánypárti aktivisták cirkuszi zenét játszva igyekeznek ellehetetleníteni az ellenzéki főpolgármester-jelölt szereplését: a héten az Átrium Színház előtt tartott sajtótájékoztatóján is hasonló módszerhez folyamodtak.

Akkor egy, az ellenzéki főpolgármester-jelölteket (habár Berki Krisztián nem értendő ide) cirkuszi fellépőkként ábrázoló plakátot hordozó kisteherautóról játszottak hangos cirkuszi zenét. Karácsony a következőképp magyarázta a helyzetet:

„Szemtanúi lehetünk annak, a Fidesz hogyan teszi tönkre a budapesti levegőt és a közlekedést azzal, hogy dízel teherautók állnak a forgalmas körúton. Sajnos a középső figura helyett, aki Tarlós István lehetne egy megafonnal a kezében, egy másik figurát választottak, megvárjuk míg elmennek.”

Pénteken pedig parkolóóráknak öltöztetett kormánypárti aktivisták jelentek meg Karácsony sajtótájékoztatóján, felirataik szerint a zuglói parkolási rendszer napi egymillió forintos veszteséget termel. Erre a főpolgármester-jelölt reagált is vasárnapi programbemutatóján, miszerint legfeljebb a Fidesznek termel veszteséget az új rendszer, melyet teljesen átlátható módon alakított ki a zuglói önkormányzat.

A főpolgármester-jelölt programja bemutatója kapcsán beszélt budapesti víziójáról, melyben fontos szerepet kap az átláthatóság, az adatok hozzáférhetősége és a részvételi önkormányzatiság, ami azt jelenti, hogy a lakosoknak a jobb rálátás mellett nagyobb beleszólást is biztosítana a főváros ügyeibe.

A rendezvényen részt vett Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum politikusa, korábbi főpolgármester-jelölt jelölt, valamint Kálmán Olga, akit a Demokratikus Koalíció indított az előválasztáson.

Kerpel-Fronius és Kálmán mindketten méltatták Karácsonyt és programját, valamint az ellenzéki összefogást, melynek segítségével véleményük szerint valós esély nyílik a Fidesz hatalmának megtörésére, Karácsony pedig biztosította hallgatóságát, hogy mindkét egykori vetélytársától sokat tanult.

Címlapkép: Mérce fotó