Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Két lábon járó parkolóórák jelentek meg Karácsony sajtótájékoztatóján

Ez a cikk több mint 4 éves.

Parkolóórának öltözött, vélhetően Fidelitas aktivisták jelentek meg a Gizella utcánál Karácsony Gergely zuglói polgármester és ellenzéki főpolgármester-jelölt, valamint Dobrev Klára, a DK EP-képviselője sajtótájékoztatóján.

A parkolóóra-emberek a zuglói parkolási botrányra hívták fel a figyelmet, amiben mindössze annyi a hiba, hogy júliusban átalakították a rendszert, így az már nyereséges, naponta egymillió forintot hoz az önkormányzatnak.

Sőt, a Karácsonyt rendszeresen a témával támadó kormánypárti aktivisták mintha arról is megfeledkeztek volna, hogy a helyi Fidesz nem szavazta meg az átalakítást, miközben a korábbi, veszteséget termelő rendszerrel egyetértettek a zuglói Fidesz képviselői, hovatovább annak felülvizsgálatát nem kívánták szavazataikkal támogatni.

A parkolási szerződéseket végül még májusban felmondta a zuglói önkormányzat, az új szerződés megkötését és a kerületi parkolási ügyek egyéb részleteit a zuglói közgyűlés a nyilvánosság számára elérhető, nyílt üléseken vitatta meg, így az átláthatóság a folyamat során végig biztosított volt. Ennek ellenére a Fidesz rendszeresen azzal támadja Karácsonyt, hogy Zuglóban semmit sem kezd a botrányos, a tényekkel ellentétben szerintük napi egymilliós veszteséget termelő parkolási rendszerrel.

Ugyanakkor a főváros fideszes vezetésű kerületeinek parkolási botrányai iránt nem mutat túlzott érdeklődést se a kormánymédia, se a kampányban igen aktív Fidelitas, pedig elég lenne megnézniük a 444 remek dokumentumfilmjét, és rácsodálkozhatnának, mennyi botrányos parkolási ügylet van a fővárosban a már megreformált zuglóin kívül.

Karácsony és Dobrev egyébként arról beszéltek, hogy az EU-s forrásokból a kerületek közvetlenül is kaphatnak fejlesztésekre szánt pénzt, ahogy az Zuglóban, a Gizella úton már a megvalósulási folyamatban van, co-housing lakhatási projekt formájában. A sajtótájékoztatót élőben közvetítettük, itt nézhetitek vissza:

Karácsony sajtótájékoztatóit egyébként aktívan zavarja a kormánypárt, legutóbb például a Nagykörúton idézett elő dugót a Fidelitas egy cirkuszi zenét játszó teherautóval Karácsony Gergely sajtótájékoztatója alatt.

Kiemelt kép: Mérce