Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Fidelitas provokátorai cirkuszi zenével és plakátos kocsival zavarták meg Karácsony sajtótájékoztatóját

Ez a cikk több mint 4 éves.

A Fidesz trolljai cirkuszi zenével zavarták meg – vagyis gyakorlatilag ellehetetlenítették – Karácsony Gergely, az ellenzék közös főpolgármester-jelöltjének sajtótájékoztatóját – írja az ATV.

Karácsony a budapesti színházak helyzetéről és az előadóművészeti társadalmi adókedvezmény megszüntetésének problematikusságáról beszélt az Átrium előtt, mikor egyszer csak egy, az ellenzéki főpolgármester-jelölteket lejárató fidelitasos plakátot hordozó reklámteherautó gördült be a helyszínre.

A teherautó ott is maradt, és hangos cirkuszi zenét játszva gyakorlatilag teljesen elnyomta a sajtótájékoztatót, az ATV felvételén alig lehet érteni mit mond Karácsony.

A főpolgármester-jelölt, miután kénytelen volt megszakítani a sajtótájékoztatót, a következőképp interpretálta a helyzetet:

„Szemtanúi lehetünk annak, a Fidesz hogyan teszi tönkre a budapesti levegőt és a közlekedést azzal, hogy dízel teherautók állnak a forgalmas körúton. Sajnos a középső figura helyett, aki Tarlós István lehetne egy megafonnal a kezében, egy másik figurát választottak, megvárjuk míg elmennek.”

A plakáton egyébként a megafonba ordibáló Puzsér Róbert, valamint az izmait csodáló Berki Krisztián társaságában látható Karácsony Gergely, akinek hús-vér valójában jelenlévő eredetije azt is megjegyezte, a kőrúton egy mentőautó is beszorult az álló teherautó okozta dugóba „hogy a Fidesz szellemesnek érezhesse magát”.

Miközben a Fidesz rendszeresen vádolja ellenfeleit provokációval, például akkor, mikor Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője megjelent egy sajtótájékoztatón – majd Tarlós egy megafonnal üvöltötte le a fejét – jelen akciót nehéz nem provokációként értelmezni.

Miután a plakátos kocsi elment, Karácsony folytatta a sajtótájékoztatót, amit az alább nézhettek meg teljes egészében:

via ATV
Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd