Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Pikó András kampányrendezvényén a kerületőrök lekapcsolták az áramot

Ez a cikk több mint 4 éves.

A 8. kerületi Mátyás téren tartott kampány-rendezvényt Pikó András, az ellenzék kerületi polgármester-jelöltje, amelynek során több előadóművész is játszott (volna) a színpadról, ezt viszont nem sikerült teljes mértékben megvalósítani, mert

úgy tűnik valaki pont akkor kapcsolta le az áramról a színpadi hangosítást, amikor a rendezvényen Pikó András lépett volna épp színpadra.

A rendezvényt Balogh Lajos, az egyik helyi ellenzéki jelölt szerint – aki a Mérce tudósítójának nyilatkozott – egy hete bejelentették, bár erre a hivatalos kampányban nem is lett volna szükség elmondása alapján. A hangosításhoz az áramot a téren található ún. rendőrségi pontból (környéket felügyelő rendőrök bódéja) kapták, de az áramellátás érthetetlen okból megszűnt, éppen pár perccel Pikó András polgármesterjelölt beszéde előtt.

A szervezők próbálnak érdeklődni a helyszínre érkező rendőröktől. Kép: Mérce

A szervezők azonnal értesítették a rendőrséget, akik a helyszínre érkezve kivizsgálták az esetet, de a jelek szerint további intézkedést nem tartottak szükségesnek, így egyelőre pontosan nem derült ki, hogy mi okozhatta a rejtélyes kimaradást, bár a bódénál tartózkodó egyik józsefvárosi kerületőr tudósítónknak azt mondta, hogy

„A főnök utasítására húzták ki.”

A szervezők által telefonon felkeresett kerületi vezető, Ács Péter azt állította, hogy nem tudta, van-e engedély az áramvételezésre, és ezért kapcsoltatta le az áramot, de arra korábban nem kérdezett rá, hogy a szervezők rendelkeznek-e ilyen engedéllyel. Ezen kívül különös, hogy a már 3 órája tartó rendezvényen éppen akkor jutott eszébe az áramtalanítás, amikor Pikó András következett a programban.

A képen látszik a kihúzott kábel /kép: Mérce

Pikó András végül hangosítás nélkül oldotta meg, hogy mégis elmondhassa a beszédét, amint az a videónkon is látszik:

A rendezvény egyik legjobban várt fellépője, Gino is hangosítás nélkül nyomta le a koncertjért végül:

Ha bármilyen további információt sikerül szerezni az esetről, cikkünket természetesen frissítjük.