Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Bencsik András szerint Tarlósnak „erős, intelligens” őrző-védőkkel kellene kidobatnia az őt vitára hívó ellenzékieket

Ez a cikk több mint 4 éves.

A kormánypárti média „nagy öregjei” hétfő este újra összejöttek a Hír TV Sajtóklub című műsorában, hogy megint kivesézzék, hogyan csinál mindent szuperül a kormányzó politikai elit, és hogyan ront el mindent az ellenzék. Nem meglepő tehát, hogy szóba került Tordai Bence párbeszédes képviselő múltheti akciója is, amelyben Tarlós Istvánt próbálta rávenni, hogy vegyen részt egy főpolgármester-jelölti vitán.

A műsor résztvevői úgy ítélték meg – minő meglepetés! -, hogy Tarlós István nagyon jól kezelte Tordai „provokációját”, így ő jött ki győztesen az interakcióból. A résztvevők konszenzusát Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője foglalta össze legtömörebben:

„Tarlós István férfiasan, saját kezűleg megoldotta, sőt ad acta tette a problémát”.

Szentesi Zöldi László apokaliptikusabb keretbe is behelyezte a problémát, mivel szerinte „nagyon rossz vége szokott lenni” annak, amikor egy ellenzéki erő

„sorozatosan provokálja politikai ellenfeleit, és tulajdonképpen az egész léte egy provokációsorozat”.

A kormánypárti újságíró szerint ugyanis ez a sok gyűlölet fel fog gyűlni és évtizedes távlatokban „szükségszerűen kisül” valahol.

Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője, aki nemrégiben egy focilabdán érzékeltette a brazil esőerdők nagyságát (feltehetően a földgömb túl ortodox szemléltetőeszköz lett volna), most sem fukarkodott a képes beszéddel. Először a „pincérfogás” régi hagyományát mutatta be, amivel a vendéglők dolgozói régebb kidobták a vendéget, majd áttért arra, hogy Tarlósnak szerinte hasonló módon kellene eljárnia a vele konfrontálódó ellenzékiekkel.

„Tarlós István nyugodtan készüljön fel, kérjen fel arra képzett, erős, intelligens szakembereket – őrző-védőket -, hogy az ilyen futóbolondoktól, akiknek semmi közük sem a politikához, sem a kampányhoz, sem a demokratikus értékekhez […], szóval mint amikor az ember a legyet elhessegeti, hogyha véletlenül az asztalra egy légy akarna szállni, nincs ott keresnivalója, ezeknek sincs keresnivalójuk semmi” – mondta.

Amire már Bayer Zsolt mosolyogva meg is jegyezte, hogy ebből „óriási cikkek” fognak születni.

Bencsik okfejtése a felvételen 11:35-től látható:

Tarlósnak múlt héten amúgy nem csak Tordai Bencével kellett konfrontálódnia, de egy nappal korábban néhány ellenzéki aktivista már szembesítette őt a főpolgármesteri vita kapcsán tanúsított maszatolásával. Ahogy arról mi is beszámoltunk, Tarlós akkor betegnek nevezte az egyik aktivistát, ahogy egyébként Tordai Bencét is, akit egyúttal „értelmi fogyatékosnak” nevezett. Ezzel kapcsolatban az értelmi fogyatékosok érdekvédői is elítélték Tarlóst.

Karácsony Gergely múlt héten jelentette be, hogy bármilyen feltétel mellett hajlandó vitázni Tarlóssal, egy darabig úgy tűnt, utóbbi is nyitott lenne rá, ám a főpolgármester egy későbbi levelében már visszakozni látszott. Tarlós István akkor vitázna, ha előtte Karácsony Gergely megmérkőzik Berki Krisztiánnal és Puzsér Róberttel, és nyer. Karácsony Gergely azt állítja, bárhogyan vitázna, akár Puzsérral és Berkivel négyesben is Tarlóssal, de alapvetően ő egy Tarlós-Karácsony vitát preferálna, mert szerinte kettőjük kerül majd ki a választás győztese. Puzsér Róbert szintén azt mondja, bárkivel bármikor kész leülni vitázni.

A napokban az ellenzéki előválasztásokat szervező AHang platform, és a közéleti beszélgetéseket szervező Tabumentes országmentés csoport is jelezte: megrendezné a főpolgármester-jelöltek vitáját, már csak az a kérdés, ki vesz részt majd rajta.