Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

6 pontban határozta meg a főpolgármester-jelölti vita feltételeit Karácsony

Ez a cikk több mint 4 éves.

Frissítés 14:11: Karácsony Gergely Facebook-oldalán  határozta meg 6 pontban, mik az ő feltételei Tarlósnak a főpolgármester-jelölti vitához:


„- legyen kettőnk vitája október 5. és 9. között, válasszon napot, főpolgármester úr
– helyszínnek javaslom az Átriumot, de várom az Ön javaslatát is
– a vita szóljon a város állapotáról, a város jövőjéről és a budapestieket legjobban érdeklő kérdésekről, mint például: egészségügy, lakhatás, közlekedés, környezetvédelem
– adjunk lehetőséget a médiának a vita közvetítésére
– a vitában legyen mód a programunk kifejtésére és ezek ütköztetésére
– a moderátorra vonatkozóan várom főpolgármester úr javaslatát”

Korábban írtuk: Karácsony vitára hívta Tarlóst, a főpolgármester elfogadta, de a részletek még nem tisztázottak, így nem tudhatjuk, lesz-e páros vagy mind az 5 jelöltet felvonultató főpolgármester-jelölti vita Budapesten.

Pénteken hívta ki főpolgármester-jelölti vitára Karácsony Gergely Tarlós Istvánt. A jelenlegi főpolgármester azt válaszolta az ATV Híradónak:

„Én csak arról értesültem tegnap, hogy általában egy ilyen vita lehetőségét vetette fel valaki, érdekes körítéssel. Már korábban is azt válaszoltam, hogy elvileg ilyet lehet mérlegelni. Most csak annyit mondtam ugye, amennyit most is tudok mondani, hogy persze, de hát a másik térfélen pattog a labda… Gondolom, hogy van valami elképzelésük, hogy ezt mégis hogy képzelik, milyen feltételekkel azon kívül, hogy ülve, állva, fekve, élve vagy halva, mert ennél többet nem hallottunk. Tehát a másik térfélen pattog a labda. Semmit nem tudunk a feltételekről”

Karácsony erre a Facebook-oldalán válaszol:

Hát persze, hogy legyen Tarlós–Karácsony-vita. Úgy veszem, hogy ezt Tarlós István is belátta. Legyen például szeptember 30-án, lehet mondjuk az Átriumban. Várom Tarlós István válaszát holnapig.


Majd most egy sajtótájékoztatón hozzátette, neki nincsenek feltételei. Arra a kérdésre, hogy mit szól Tarlós válaszára, azt mondta: „halleluja, akkor legyen vita”. Majd hozzátette, akkor is hajlandó a vitára, ha Tarlós hozza a „fideszes szárnysegédeit”. Ezzel Karácsony a többi indulóra, Berki Krisztiánra, Puzsér Róbertre és Thürmer Gyulára utalt.

Bár Karácsony azt is elmondta, szerinte reálisan ő vagy Tarlós István nyerheti a választást, így fontos lenne egy vita kettőjük között is. A politikus azt is bejelentette, levelet írt ma Tarlós Istvánnak, amelyben részletesen leírja, ő milyen vitára gondolt, majd hozzátette: annak örülne, ha Tarlós nem próbálna a feltételek mögé bújni.

Az előválasztási folyamatban már tartottak vitákat, azok pedig egyértelműen Karácsony Gergelynek kedveztek. Kérdés, hogy egy olyan vita, ahol a másik 4 szereplő mind Karácsony támadásával lenne elfoglalva, mennyire lenne kedvező az ő szempontjából.
Ugyanakkor a politikus kampánya azt a célt tűzte ki, hogy az ellenzéki szavazókat mozgósítsa a jelölt mellett, ezért egy vita jó alkalom lehet a jelölt számára, hogy saját szavazóinak mozgósítását elősegítse.
Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán