Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Jordán Tamás darabja nem tetszett a fideszes polgármesternek, nem is mutatták be

Ez a cikk több mint 4 éves.

Mindössze negyedórás darabbal kedveskedtek volna a Savaria Karnevál szervezői a XX. historikus játékok résztvevőinek, amelyet a szombathelyi Weöres Sándor Színház színészei és annak igazgatója, Jordán Tamás alkottak és adtak volna ajándékba a karneválozóknak. Az ugytudjuk.hu azonban úgy tudja, hogy a város fideszes polgármestere, Puskás Tivadar nemtetszését fejezte ki a darabbal kapcsolatban,

így az nem mehetett le csütörtökön a Karnevál megnyitóján.

Az előadás arról szólt volna, hogy a Savariát alapító Claudius császár a modern kori Szombathelyre álmodja magát, és kiderült volna az is, hogy mit szólna a néhai császár 2000 év távlatából ahhoz, hogy milyen is lett a város.

Azt nem tudni, hogy pontosan mely modern kori eseményekkel szembesült volna a darabban Claudius – azt a mindenképp bohózatba illő eseményt remélhetőleg megtekintette volna, amikor a fideszes képviselők némi szobanövénnyel és egy kényelmesnek tűnő fotellel obstruálták a közgyűlés ülését, netán szemrevételezhette a buszmegállót, amit 30 év után pont oda állított fel a városvezetés, ahová korábban a Magyar Kétfarkú Kutyapárt már felhúzott egyet, esetleg ellátogathatott volna annak az új, készülő fociakadémiának a helyére is, amelyet Mészáros Lőrinc pénzel, pedig sok szükség nincs rá, és a helyiek jobban szeretnének virágos rétet a helyére.

Szerencsére nem kell ezen kínzó kérdésekkel a szívünkben leélni az életünket, mivel vasárnap 11 órakor a Megyeháza udvarán meg lehet majd nézni, mit is gondol Claudius Szombathelyről, ráadásul az előadás ingyenes lesz.

A tavalyi események után nyugodtan tekinthetjük szimbolikusnak az eseménysort, hiszen egy évvel ezelőtt épp az a Jordán Tamás értesült utoljára arról, hogy Puskás Tivadar letiltotta Claudius megformálásáról, aki egyébként hagyományosan évek óta részt vett a karnevál megnyitóján ebben a szerepben, és aki elég sokáig hadakozott a városvezetéssel színháza megtartásáért.