Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

30 év után épít buszmegállót Szombathely, pont oda, ahol a Kétfarkú Kutya Párté áll

Ez a cikk több mint 5 éves.

Kegyetlen a sorsa a tavalyi felcsúti nyári választási kampányra épített buszmegállónak. Miután a kampány után Orbán Viktor szülővárosából az építményt el kellett szállítani, Szombathelyre került. De most itt se maradhat.

A szombathelyi kétfarkúak ugyanis levelet kaptak az önkormányzattól, amelyben azt kérik, 5 napon belül vigyék el az utasváró pavilont a helyéről – írja az ugytudjuk.hu szombathelyi portál. Ugyanis az önkormányzat pont oda épít új várót, ahol a kétfarkúaké áll. Az esetben az a különös, hogy 30 éve nem épített itt várót az önkormányzat, de pont most, hogy a Kétfarkúé ott áll, döntött úgy, hogy újat húz fel a kutyapárt felépítményének helyére.

A párt passzivitáinak öt napjuk van arra, hogy elszállítsák a megállót, különben a szombathelyi önkormányzat a SZOVA Zrt. telephelyére szállíttatja a pavilont.

Mint ahogy korábban írtuk, még 2018 augusztusában, Felcsúton az időközi választás kampányában a független, de a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) által támogatott Mészáros László buszmegállót épített.

Az innovatív kampányelem készítése közben sor került az aktivisták igazoltatására is, valaki ugyanis rendőrt hívott rájuk. Hogy miért, az nem derült ki, a párt közleményében arra tippelt, hogy

„alapvető fontosságú, h továbbra is ázzanak az emberek a megállóban.”

Végül a rendőrök engedélyezték, hogy a buszmegálló megépüljön, miután Mészáros elmagyarázta, hogy kampányesemény keretében építenek tetőt a buszmegálló fölé, mivel kampány idején ilyen típusú könnyűszerkezetű építményeket fel lehet állítani (az erről készült videót ebben a cikkünkben meg lehet nézni).

A kampány végén ezt le kellett bontani a közútkezelő felkérésére. Ez a buszmegálló került Szombathelyre az Úgytudjuk szerint, és ezt bontatnák most el.