Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kösz, Frau Merkel, hogy finanszírozod az „orbáni demokráciánkat”

Ez a cikk több mint 4 éves.

A T-Systemset minden valószínűség szerint eladják Jászai Gellértnek, azaz Mészáros Lőrincnek, azaz Orbán Viktornak. Az eladó a Magyar Telekom, azaz T-Mobil, azaz 30 százalékban a német állam. Megy a biznisz, ezt nem most látjuk először, láttuk már az Origo kicsinálásánál is, amit szintén a német cég, azaz a német állam adott el Orbánnak.

Mondhatnánk, hogy ez a sors itt a periférián, hogy jön a centrum nagytőkéje, és kiszipolyoz és fenntart hatalmakat, akik kiszipolyoznak.

Csak tanuljuk már meg azt a két dolgot, hogy a nyugat nem alapvetően jó, Orbán Viktor meg az égegyadta világon semmilyen szabadságharcot sem vív ellene.

Az Origo zseniális eladásánál senki sem gondolta a németek részéről, hogy fontos lehet a magyar sajtószabadság. Ez csak akkor merül fel, ha komoly indok van erre. Ez pedig a német állam, a német gazdaság, a német nagytőke saját érdeke. Az már komoly gond.

Nem véletlen, hogy a rabszolgatörvény ötlete először akkor merült fel, amikor a CEU-tüntetések, a civil szerveztek elleni támadások voltak, és amikor komolyan felmerült először a 7-es cikk alkalmazásának, megfontolásán való elgondolkozásnak a lehetősége. Semmi sem mutatja ennél jobban azt, hogy Orbán mit gondol a Magyarországot befolyásoló nemzetközi politikai következményekről. Azt, hogy csak fizetni kell, és kussolnak. És valljuk be, igaza is van.

Nem véletlen, hogy a pletyka nemhogy tartja magát, hanem ahogy halad az idő, egyre erősebb arról, hogy a német nagytőke egy ismert autóipari cége kérte a rabszolgatörvény benyújtását a debreceni Kósa Lajostól.

Semmi sem véletlen, és minden érdek. Németországnak az a stabilitás az érdeke, amelyben a magyarországi német érdekeltségek biztonságban, prosperitásban stabilan működhetnek. Orbán Viktor érdeke pedig az, hogy senkitől sem zavartatva stabilan uralkodhasson, esetlegesen eladva pár munkavállalót, áttolva némi pénzt vagy beruházást. Azaz biztos, ami biztos, de a legbiztosabb, hogy a magyar emberek jóléte, és így a magyar demokrácia sehol sem cél, csak áru a nagypolitika asztalán.

Tehát köszönjük a demokráciánk megerősítését, Magyarország, azaz Orbán Viktor szabadságát, kedves frau Merkel, kedves CDU, mélyen tisztelt CSU, baráti üdvözlet, SPD, csókolom, Grüne és FDP.

Várjuk a csodálatos felszólalásokat a magyar demokrácia védelmében.

Kiemelt kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs