Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Dunaújvárosban is alakul a közös ellenzéki indulás, a jobbikos Pintér Tamás lehet a polgármester-jelölt

Ez a cikk több mint 4 éves.

Öt helyi párt egyezett meg Dunaújvárosban Pintér Tamás,  a körzet egyéniben is sikeres jobbikos országgyűlési képviselője jelöléséről közös polgármesterként v- tudta meg az Azonnali.hu. Pintér mög beállt már a Jobbik, a DK, a Momentum, a Párbeszéd és az LMP helyi szervezete is, és több városhoz hasonlóan egy közösen alapított egyesültben (Rajta Újváros!) jelölik Pintért, illetve a város önkormányzati képviselőjelöltjeit.

A Fejér megyei városban egyébként egyáltalán nem esélytelen egy ilyen együttműködés: a 2019-es EP-választási eredmények szerint a Fidesz átlagon messze alul teljesített, csupán 40,5%-ot ért el az országos átlag 52%-hoz képest.

Ez azt is jelenti, hogy a Fidesz egy teljeskörű ellenzéki együttműködéssel ősszel itt, helyben leváltható is lenne. Kérdés persze, hogy Cserna Gábor kormánypárti polgármester most is újraindul-e, esetleg más jelöltet találnak a helyére Orbánék.

Ahogyan az is kérdés, mit lép a felröppenő egyesületi hírekre a helyi MSZP. Míg ugyanis az Azonnali.hu szerint a Párbeszéd dunaújvárosi szervezete immár közleményt is kiadott Pintér Tamás polgármesterségének támogatásáról, addig az MSZP helyi szervezete semmiféle formában nem fejezte ki még támogatását. Pintér Tamás úgy nyilatkozott, ő az MSZP országos elnökségének támogatásáról, és annak bejelentéséről már tud, ahogyan azonban az Azonnali is felveti korábbi cikke alapján, a dunaújvárosi MSZP elnöke, Pintér Attila feltűnően sok kormányzati EU-s támogatást (662 millió forint) kapott helyben annak ellenére, hogy cége súlyosan zálogbejegyzésekkl terhelt. Sógora pedig korábban három trafikkoncessziót is kapott a városban.

Ha az együttműködés ténylegesen megvalósul, Eger, Miskolc, Szombathely, Székesfehérvár, Esztergom és Salgótarján után újabb városban egyesülhet az ellenzék az önkormányzati választásokra.