Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Salgótarjánban is lesz ellenzéki összefogás

Ez a cikk több mint 4 éves.

Újraindul a salgótarjáni polgármesteri székért a szocialista Fekete Zsolt, aki mögé ezúttal beállt a teljes ellenzék is: pártja mellett a DK, a Párbeszéd, a Jobbik, a Momentum és az LMP is támogatja, valamint az Európai Baloldal és a Tarjáni Városlakó Egyesület, illetve a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalma is.

A megállapodás szerint a pártok egy közös egyesület, a Salgótarján, szeretem! jelöltjeiként indulnak majd az önkormányzati választásokon.

Az egyesület elnöke maga Fekete Zsolt lesz. A Salgótarján, szeretem! tagjai összehangolják majd kampányukat, valamint közös kompenzációs listát indítanak.

Az egyesület jelenleg tárgyal a Kétfarkúakkal is, a Mi Hazánk Mozgalom viszont nem szerepel az együttműködésben.

A városban legutóbb, decemberben arról döntöttek, hogy nem fogják támogatni a rabszolgatörvényt: a baloldali frakció vezetője, Molnár Károly képviselő terjesztette be a határozati javaslatot, melyet mind a kilenc ellenzéki képviselő megszavazott, míg a Fidesz jelenlévő képviselői a szavazás idejére felálltak helyükről, és tartózkodás formájában sem voltak hajlandók részt venni a döntésben.

Az EP választások során egyébként Salgótarjánban az MSZP az országos átlag kétszeresét, 12,7 százalékot szerzett, a Fidesz pedig átlag alatt teljesített 42 százalékával.