Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Nem folytatja patkányozós kampányát az MSZP

Ez a cikk több mint 4 éves.

„Mi nem akarunk hazánk kútmérgezői lenni, nem akarjuk kirúgni magunk alól a rothadt hatalommal szemben meglévő morális mankónkat. Nem is tettük, nem is tettem. Nem is fogom soha. Mi különbek vagyunk ennél a rezsimnél és féktelen maffiacsaládjánál. Nem is folytatunk patkányozós kampányt.”

Ezt írta ki Facebook-oldalára a szocialisták kampányfőnöke, és egyben az MSZP-Párbeszéd EP-listájának második helyén álló Ujhelyi István.

Mint fogalmazott:

„A Fidesz hazug, súlyos pénzekkel meghirdetett kampányára adtunk hangos, karakán és – vállalom – sokkoló választ. Tudom és érzem a visszajelzések tömegéből, hogy sokak elvárása volt az, hogy végre határozottan és egyértelműen kiálljunk magunkért és közösségünkért. A válaszvideónk, a figyelemfelhívó üzenetünk elérte célját és célzottjait, a mai nappal le is vettük az oldalainkról. Mert nem süllyedünk le a mocsárba melléjük dagonyázni. De azt sem tűrjük, hogy minket belenyomjanak. Elvárom, hogy a Fidesz befejezze hazug kampányát velünk szemben.”

Mint arról mi is beszámoltunk: Bangóné Borbély Ildikó megszólalása zavarta fel az állóvizet, amikor arra a kérdésre, hogy miként emelkedhet folyamatosan a Fidesz támogatottsága, azt válaszolta:

„sok a patkány Magyarországon. Ha már a patkánytéma felhozódott itt Budapesten. És nem csak Budapesten.”

Az MSZP egyébként már egy nappal korábban is posztolt egy videót, amelyben „Ti írtátok” felkiáltással patkányozós kommenteket mutattak be.

A Bangóné megszólalását követő napokban az MSZP és a Párbeszéd igyekezett védeni a megszólalást, hol szerencsétlen megfogalmazásként magyarázva, hol úgy, hogy azt a közvélemény – és a sajtó – magyarázta félre.

Tegnap Ujhelyi új videót rakott ki, amelyben már „patkánykormányzásnak” titulálta a Fidesz-KDNP elmúlt 9 évét.Ebben többek közt azt írta:

„undorító és visszataszító, amit tettek a hazánkkal, kártékony minden döntésük, amely kisodor minket az Európai Unió biztonságából. És ennek semmi köze Ildikó mondataihoz, de válasz a Fidesz elindított kampányára. Ennyi. Mostantól így hívjuk e rendszert: PATKÁNYKORMÁNY!”

De MSZP-s sajtóközleményt is adtak ki, „Kásler és a patkánykormányzás” címmel.

Az, hogy a Fidesz azonnali, sokakat elérő kampányt indított a témában, nem annyira meglepő. Az ellenzéki pártok közül a DK és a Momentum határozottan elítélte a megszólalást.

Ujhelyi posztja itt olvasható:

Címlapkép: Facebook/Ujhelyi István