Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Patkánykormányzás: az MSZP videóval válaszolt a Fidesz új kampányára

Ez a cikk több mint 4 éves.

„Szó sincs arról, hogy szavazókat, megtévesztett Fidesz támogatókat sértegetne bárki közülünk! Elfogadhatatlan minden ilyen tett, jöjjön az bármelyik politikai oldalról! Mi kaptunk már bőven ízelítőt abból, hogy miként bélyegez ellenségnek minden másként gondolkodó honfitársunkat a propagandagépezet. Óvatosan kell viselkednünk, hogy különbek legyünk azoknál, akiket meghaladni akarunk. De ha a Fidesz így kiprovokálja, hogy Budapest súlyos rágcsálóirtási vészhelyzetén túl is beszéljünk a politikai patkányügyről, akkor bevállalom: nevezzük el a politikai maffiájuk időszakát ‘patkánykormányzásnak’. Égjen csak rájuk a jelző, ha már így alakult az elmúlt néhány nap”

– írja Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője Facebook-oldalán egy új videó mellé, amellyel a szocialisták válaszolnak a Fidesz legújabb kampányára.

Mint ismeretes, a kormánypártok Bangóné Borbély Ildikó csöppet sem szerencsés ATV-beli mondataira épít fel többlépcsős kampányt, és ahogy a 444 írja, csak a Facebookon pörgő reklámvideójuk hirdetésére egymillió forintot költ. Péntek reggel Bangóné az ATV műsorvezetőinek a kérdésére, hogy mi magyarázza a Fidesz támogatottságának növekedését, azt válaszolta:

„Csak hogy egy mondatot mondjak, ha már szókimondó vagyok: sok a patkány Magyarországon. Ha már a patkánytéma felhozódott itt Budapesten. És nem csak Budapesten.”

A parlamenti képviselő mondatait szinte a teljes média úgy értelmezte, a kormánypártok támogatóit patkányozta le, igaz, Bangóné tagadja, hogy ezt jelentenék mondatai.

Most Ujhelyi István a posztjában az írja, az MSZP kampányfőnökeként bosszúsan érinti, hogy a fontos ügyek, lényegi kérdések helyett a fideszesek „Ildi interjújáról hazugságkampányt indítanak”. Szerinte a Fidesznek ez azért jó, mert addig sem kell „számot adniuk az ellopott országunkról, a hatalmi maffia bűneiről, az egészségügy súlyos betegségéről, a kivándorló százezrekről.”

De ha már a Fidesz beleállt ebbe – véli Ujhelyi – akkor hadd essen szó a Fidesz „patkánykormányzásáról”, vagyis arról, hogy

„undorító és visszataszító, amit tettek a hazánkkal, kártékony minden döntésük, amely kisodor minket az Európai Unió biztonságából. És ennek semmi köze Ildikó mondataihoz, de válasz a Fidesz elindított kampányára. Ennyi. Mostantól így hívjuk e rendszert: PATKÁNYKORMÁNY!”