Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Trump-kampány mondataival támadja a Fidesz Bangónét

Ez a cikk több mint 4 éves.

„Téged, téged és téged is patkánynak nevezett az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó! Emlékezzünk erre május 26-án!” – ezt üzeni a Fidesz Facebook-oldalára kikerült új, rövid kampányvideó a szimpatizánsoknak.

Emlékezzünk erre, amikor majd szavazunk!

Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó a Fidesz összes támogatóját patkánynak nevezte.Emlékezzünk erre május 26-án, amikor majd szavazunk!

Gepostet von Fidesz am Samstag, 27. April 2019

A kampányvideó Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s országgyűlési képviselő ATV-ben elmondott szavaira utal, amelyekben párhuzamot vont a Budapesten témává vált patkányhelyzet és a Fidesz támogatottsága között.

A videó szövege, mint arra egyik olvasónk cikkünk publikálása után felhívta figyelmünket, egy az egyben annak az angol szövegnek a magyar fordítása, amelyet 2016-ban Donald Trump kampánya adott le, miután Hillary Clinton demokrata elnökjelölt „megvetendőnek” (deplorable) nevezte Trump támogatóit.

Bangóné és az MSZP-Párbeszéd az eset után hangsúlyozták, félreértették Bangóné megjegyzéseit, Tordai Bence mai sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, „szerencsétlennek” tartja a megszólalást, ugyanakkor elnézést nem kértek.

Hidvéghi Balázs a Fidesz szóvivője mai tájékoztatóján elmondta, a videó egy „többlépcsős” tájékoztató kampány első eleme, és közölte, a párt

„a magyar emberekhez fordul, mert úgy gondolják, hogy Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) országgyűlési képviselő kijelentése után téved a képviselő, a pártja és az ellenzék is, ha azt hiszik, ilyen eset következmények nélkül maradhat.”

A szóvivő Balatonfüreden tartott sajtótájékoztatójából tehát az valószínűsíthető, hogy a Fidesz a Soros- és Juncker-ellenes plakátkampányhoz hasonlóan most Bangónéval és a „patkányozással” fogja az országot teleplakátolni, és fő EP-kampányüzenetük is ez lehet mostantól.

MSZP-Párbeszéd: Fontosabb dolgok helyett, „egy szerencsétlen átkötéssel” foglalkozik a Fidesz

A ma reggeli sajtótájékoztatóján újból reagált az esetre az MSZP-Párbeszéd EP-pártszövetség is. Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője a kijelentést ugyan „szerencsétlennek” értékelte a kormánymédia erre vonatkozó kérdéseire válaszolva, ugyanakkor hangsúlyozta:

„nem egy kora reggeli műsorban elhangzó szerencsétlen témaátkötésről kellene beszélni, hanem inkább arról, hogy a Fidesz azért fogja elveszteni a budapesti önkormányzati választást, mert elszaporodtak a patkányok.”

A két politikus azon a sajtótájékoztatón kényszerült ismét hosszas magyarázkodásra a mondat miatt, ahol egyébként a munkavállalók jogainak kiterjesztéséért tett lépéseiket mutatták volna be.

Bejelentették például, hamarosan levélben keresik meg annak a 81 nagyvállalatnak a vezetőit, akik korábban stratégiai megállapodást kötöttek a kormánnyal, arra kérve őket, hogy a magyar társadalommal is kössenek szerződést a tisztességes bérekről és munkakörülményekről.

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd