Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Itt az ideje, hogy Bangóné Borbély Ildikó elmenjen pihenni

Mindig olyan kényelmetlen érzés, amikor az ember publicistaként valakit lemondásra szólít fel, mert hát mégis kit képvisel egy publicista? Milyen alapja van arra, hogy lemondásra szólítson fel bárkit? Esetünkben a józan észt, minden szempontból.

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP képviselője az alábbi választ adta arra a kérdésre, hogy miért magas a Fidesz támogatottsága:

„Bangóné: Csak hogy egy mondatot mondjak, ha már szókimondó vagyok: sok a patkány Magyarországon. Ha már a patkánytéma felhozódott itt Budapesten. És nem csak Budapesten.

Kárász Róbert: Jó, ennek mi az áthallása?

Bangóné: Mindenki úgy gondolja, ahogy akarja. Ezt meg kellene állítani, a patkányinváziót is, mert nagyon sok kárt tudnak okozni Magyarországon és okoztak is az elmúlt időszakban. Nagyon sokat beszélünk arról, igen, hogy ha a támogatottságot nézzük, hogyan építették ki mondjuk uniós forrásokkal a függelmi viszonyt, a függőségi viszonyt, hogyan vannak függőség hatalomtól Magyarországon az emberek, hogyan szakadt le Magyarországon a vidéki Magyarország.”

Majd Bangóné arról beszél, hogyan hülyíti az embereket a kormánypárt.

Nagyon nehéz ezt úgy érteni, hogy nem a Fidesz-szavazókat nevezi patkánynak az MSZP képviselője, nagyon ki kell facsarni a mondanivalót, hogy legalább azt mondhassuk, csak a kormánypárt tagjait és vezetőit patkányozza le Bangóné. Én nem is így értem, szerintem az MSZP-s képviselő a kormánypárti szavazókról beszél, az ország közel harmadát patkányozta le.

Ez pedig egyszerűen nem érhet mást, mint lemondást.

Kicsit kattanjunk le az O1G-ről, a gecizésről és barátairól, és gondoljuk kicsit azt, hogy az ellenzék jobb, mint a kormánypárt, és van következménye az ilyen mondatoknak, hogy egy kormányváltás után nem olyan országban akarunk élni, ahol a mostani ellenzéki pártok úgy patkányoznak hatalomból, mint Bayer Zsolt. Vagyis hogy Bayer Zsoltot nem Bayer Zsoltra cseréljük.

És egyébként ebből a szempontból mindegy is, hogy a Fidesz szavazóit, tagjait vagy vezetőit patkányozta le Bangóné, és beszélt a patkányinvázió megállításáról, ez bármely esetben vállalhatatlan.

Már csak azért is, mert az, aki Fidesz-szavazó, és főleg, ha a Bangóné által leírt függőségi viszonyban van, az nem gonosz ember, és nem az ellenségünk. Egyszerűen csak mást gondol arról, mi a fontos az országnak. Azt is tudjuk, hogy azért gondol mást, mert egy másik valóságban létezik, amit a kormánypárt épített fel.

Őket patkánynak nevezni nem hogy nem jó ötlet, hanem politikai szűklátókörűség, a politika nem értésének, a politikai alkalmatlanságnak a bizonyítéka.

És már csak azért is le kell mondania Bangónénak, mert ez nem hasznos, mert ha lepatkányozod a Fidesz szavazóit, akkor biztosan nem fogod meggyőzni őket. Mert a kormánypárt ezt a patkányozást úgy fogja ráégetni az ellenzékre (és ne legyünk álszentek, ezt tette anno az MSZP a köteles beszéddel), hogy az nem lesz jó senkinek. Ez valószínűleg már nehezen menthető, de a lemondás, vagy ha ez nem történik meg, akkor a kizárás az egyetlen lehetőség ennek elkerülésére.

Márpedig Bangónének nem ez az első olyan mozzanata, ami bizonyítja, hogy alkalmatlan képviselőnek. Az MSZP-nek lépnie kell, Bangónénak távoznia kell.

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd