Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Itt az ideje, hogy Bangóné Borbély Ildikó elmenjen pihenni

Ez a cikk 5 éves.

Mindig olyan kényelmetlen érzés, amikor az ember publicistaként valakit lemondásra szólít fel, mert hát mégis kit képvisel egy publicista? Milyen alapja van arra, hogy lemondásra szólítson fel bárkit? Esetünkben a józan észt, minden szempontból.

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP képviselője az alábbi választ adta arra a kérdésre, hogy miért magas a Fidesz támogatottsága:

„Bangóné: Csak hogy egy mondatot mondjak, ha már szókimondó vagyok: sok a patkány Magyarországon. Ha már a patkánytéma felhozódott itt Budapesten. És nem csak Budapesten.

Kárász Róbert: Jó, ennek mi az áthallása?

Bangóné: Mindenki úgy gondolja, ahogy akarja. Ezt meg kellene állítani, a patkányinváziót is, mert nagyon sok kárt tudnak okozni Magyarországon és okoztak is az elmúlt időszakban. Nagyon sokat beszélünk arról, igen, hogy ha a támogatottságot nézzük, hogyan építették ki mondjuk uniós forrásokkal a függelmi viszonyt, a függőségi viszonyt, hogyan vannak függőség hatalomtól Magyarországon az emberek, hogyan szakadt le Magyarországon a vidéki Magyarország.”

Majd Bangóné arról beszél, hogyan hülyíti az embereket a kormánypárt.

Nagyon nehéz ezt úgy érteni, hogy nem a Fidesz-szavazókat nevezi patkánynak az MSZP képviselője, nagyon ki kell facsarni a mondanivalót, hogy legalább azt mondhassuk, csak a kormánypárt tagjait és vezetőit patkányozza le Bangóné. Én nem is így értem, szerintem az MSZP-s képviselő a kormánypárti szavazókról beszél, az ország közel harmadát patkányozta le.

Ez pedig egyszerűen nem érhet mást, mint lemondást.

Kicsit kattanjunk le az O1G-ről, a gecizésről és barátairól, és gondoljuk kicsit azt, hogy az ellenzék jobb, mint a kormánypárt, és van következménye az ilyen mondatoknak, hogy egy kormányváltás után nem olyan országban akarunk élni, ahol a mostani ellenzéki pártok úgy patkányoznak hatalomból, mint Bayer Zsolt. Vagyis hogy Bayer Zsoltot nem Bayer Zsoltra cseréljük.

És egyébként ebből a szempontból mindegy is, hogy a Fidesz szavazóit, tagjait vagy vezetőit patkányozta le Bangóné, és beszélt a patkányinvázió megállításáról, ez bármely esetben vállalhatatlan.

Már csak azért is, mert az, aki Fidesz-szavazó, és főleg, ha a Bangóné által leírt függőségi viszonyban van, az nem gonosz ember, és nem az ellenségünk. Egyszerűen csak mást gondol arról, mi a fontos az országnak. Azt is tudjuk, hogy azért gondol mást, mert egy másik valóságban létezik, amit a kormánypárt épített fel.

Őket patkánynak nevezni nem hogy nem jó ötlet, hanem politikai szűklátókörűség, a politika nem értésének, a politikai alkalmatlanságnak a bizonyítéka.

És már csak azért is le kell mondania Bangónénak, mert ez nem hasznos, mert ha lepatkányozod a Fidesz szavazóit, akkor biztosan nem fogod meggyőzni őket. Mert a kormánypárt ezt a patkányozást úgy fogja ráégetni az ellenzékre (és ne legyünk álszentek, ezt tette anno az MSZP a köteles beszéddel), hogy az nem lesz jó senkinek. Ez valószínűleg már nehezen menthető, de a lemondás, vagy ha ez nem történik meg, akkor a kizárás az egyetlen lehetőség ennek elkerülésére.

Márpedig Bangónének nem ez az első olyan mozzanata, ami bizonyítja, hogy alkalmatlan képviselőnek. Az MSZP-nek lépnie kell, Bangónénak távoznia kell.

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd