Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Bangóné azt állítja, nem patkányozta le a Fidesz-szavazókat

Ez a cikk több mint 4 éves.

Ahogy az ma bejárta a magyar sajtót, Bangóné Borbély Ildikó, MSZP-s képviselő az ATV csütörtök reggeli műsorában a Fidesz-szavazótábor növekedését firtató kérdére azt válaszolta:

„sok a patkány Magyarországon, ha már a patkánytéma felhozódott itt Budapesten (…)”.

Amikor Kárász Róbert műsorvezető visszakérdezett, hogy mi ennek az áthallása, Bangóné azt felelte,

„Mindenki úgy gondolja, ahogy akarja.”

Az Azonnali utolérte Bangónét, aki elmondta, miután Tarlós István budapesti főpolgármester volt az ATV későbbi vendége a patkányok fővárosi elszaporodása miatt – ami amúgy műsor felvezetésben is elhangzott –, ezért Bangóné maga jelezte, hogy szeretne visszatérni erre, így erre a témára vonatkozott a patkányos megjegyzése. A műsorban később aztán el is magyarázta, hogy a Fidesz által kialakított függőségi viszony miatt nő a kormánypárt népszerűsége szerinte.

„Távol álljon tőlem, hogy én a fideszes szavazóra vagy bármelyik más párt támogatójára bármi ilyet mondanék!”

– mondta a lapnak az MSZP képviselője. Szerinte a kormánymédia forgatta ki a szavait, arról pedig, hogy a  kormánytól független sajtóban is ugynúgy értelmezték a kijelentését, azt mondta,

„Egyezzünk meg abban, hogy hírt akarnak eladni, a kattintásért zajlik ma minden Magyarországon, aztán hogy mi a valóságalapja meg mi nem, az már senkit nem érdekel.”

Bangóné Facebook-oldalán közzétett posztjában is leszögezi:

„Megelőzve minden további félremagyarázást: meg sem fordult a fejemben, hogy szavazókat összefüggésbe hozzak a patkányinvázióval. Patkányhelyzet persze ettől még van, és ezt a krízist azonnal kezelni kell. Erről beszéltem az ATV-ben is. Ha valaki ennek ellenére is megbántódott, akkor bocsánatot kérek!”

Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt is reagált Bangóné botrányt kirobbantó kijelentésére, melyben először arról ír,

„Elfogadhatatlannak tartom, hogy valaki politikai ellenfelét, vagy annak szavazóit patkánynak nevezze. Nekünk, demokratáknak van dolgunk azzal, hogy a magyar közbeszéd fájóan alacsony színvonalát emeljük. Ennek része az is, hogy ha rossz, félreérthető mondatot mondunk, akkor van erőnk elnézést kérni. Velem is megesett már, hogy rosszul fogalmaztam, elnézést kértem akkor is. Mert ez a normális.”

Majd ő is a patkányhelyzettel folytatja:

„A budapesti szörnyű patkányhelyzet nem pártok ügye, hanem annak megoldása minden budapesti nyilvánvaló érdeke. A megoldás Tarlós István kezében van. Én továbbra is azért fogok küzdeni, hogy a főváros változtasson korábbi rossz döntésein és fejezze be a titkolódzást, őszintén és tényszerűen tájékoztassa a budapestieket a patkányinvázió közegészségügyi veszélyeiről.”

Címlapkép: MTI Fotó: Mészáros János