Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A kormánymédia a Gruevszki-ügyről: Gyurcsány

Ez a cikk több mint 5 éves.

A kormánypárti Ripost című napilap szerint a volt macedón miniszterelnök sokat tudhat Gyurcsány Ferenc, volt magyar miniszterelnök viselt dolgairól, legalábbis a lap újságírói ennek tulajdonítják a volt magyar miniszterelnök beleszállását a volt macedón miniszterelnökbe és a kormányba.

Gyurcsány szerdai Facebook-bejegyzésében kelt ki Gruevszki magyarországi bújtatása ellen, egy bejegyzésen belül kétszer lebűnözőzve a kormányt, szintén kétszer a volt macedón miniszterelnököt.

Az Origo kapva kapott az alkalmon, hogy felelevenítse, Gyurcsány mint hivatalban lévő miniszterelnök még 2006-ban meglátogatta Gruevszkit, majd 2008-ban viszonozta a meghívást, ekkor az akkor még hivatalban lévő miniszterelnök látogatott Budapestre.

Ma reggel pedig a Ripost közölt egy elemzést arról, hogyan kötődik szerintük Gyurcsány a balkáni maffiához – és volt macedón kormányfőként Gruevszki mi mindent tudhat ezekről a mocskos ügyekről.

(Forrás: Facebook / Ripost)

A lap állításai szerint Gyurcsány és üzlettársa, Cvetan Vaszilev fel akarták vásárolni Macedóniát. Vaszilev bukott bolgár üzletember, akivel nem tudjuk milyen jellegű üzleti kapcsolata van vagy volt a volt magyar miniszterelnöknek, a lap szerint azonban a kapocs Gyurcsány feleségének bolgár édesapja, Petar Dobrev – a lap arra sem felejti el emlékeztetni olvasóit, hogy Dobrev Klára Apró Antal unokája.

Azt ugyanakkor nem tudjuk meg, mi is a pontos összefüggés Gyurcsány és egy bukott bolgár üzletember állítólagos kapcsolata valamint Macedónia felvásárlása között azon kívül, hogy Bulgária és Macedónia egyaránt balkáni országok.

A Magyarországra menekült Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök ellen hazájában elfogatóparancs van érvényben hivatali visszaélés miatt, mivel csaknem hatszázezer euróért rendelt magának privát használatra egy páncélozott Mercedes kocsit – tehát nem uszító, nacionalista politikája miatt ítélték el a politikai menedékjogért folyamodó politikust.

A kormánypárti lapok elfelejtettek beszámolni arról, hogy a körözött politikust a tiranai magyar nagykövetség hivatali kocsiján szöktették ki Macedóniából,

amit albán lapértesülések szerint ráadásul maga Gruevszki vezetett.

A Ripost ehelyett kifejezetten idézi Gulyás Gergely állítását, miszerint a magyar kormány nem segítette a bűnöző szökését hazája igazságszolgáltatása elől.

Gruevszki Orbán régi szövetségese, miniszterelnöksége idején hazájában előbb alkalmazták a Stop Soros kampányt mint idehaza, emellett többek között Putyin támogatásán és Finkelstein politikai tanácsadón is osztozkodtak Orbánnal.

Különösen pikáns eleme az elítélt volt macedón miniszterelnök bujtatásának, hogy amellett, hogy Magyarországnak az EU szerint is át kellene adnia hazája szerveinek,

a magyarországi Stop Soros törvény szerint jelenlétével nem csupán magát, de a neki segítséget nyújtókat, több esetben kormánytagokat is veszélybe sodor,

tekintve, hogy biztonságos harmadik országból érkezett.

Minden cikkünk a volt macedón miniszterelnök Magyarországra szökéséről a linken.

Címlapkép: Balogh Zoltán / MTI