Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.
Önkormányzati választás 2019.
Főopolgármester-választás eredménye 100%-os feldolgozottságnál
50,86%
KARÁCSONY GERGELY
44,1%
TARLÓS ISTVÁN
4,46%
PUZSÉR RÓBERT
Budapesti polgármesterek
kormánypárti
9
ellenzéki
14
Feldolgozottság: 100%
Megyei jogú városok polgármesterei
kormánypárti
13
ellenzéki
10
Feldolgozottság: 100%
Kattints ide a részletekért!

A tiranai magyar nagykövetség autóján menekült Gruevszki

A tiranai magyar nagykövetség autójával menekült Albánián keresztül Nikola Gruevszki, elítélt volt macedón kormányfő. Az albán Shekulli napilap és az albán rendőrség adataira hivatkozva a 444 azt közölte, a diplomata-rendszámú autóban lépte át a volt macedón, putyinista kormányfő Albánia és Montenegró államhatárát, rendes igazolványát használva.

A rendőrség közúti információi alapján Gruevszki vasárnap, november 11-én hagyta el Albániát, este 7 óra 15 perckor, tehát a november 13-i Interpol-körözés kiadása előtt mintegy másfél nappal.

Kedden derült ki, hogy Gruevszki, aki nem jelent meg a macedóniai börtönben, hogy büntetését megkezdje, Budapesten bujkál és itt kért politikai menedékjogot. A hírt először kormányzati szervek nem kommentálták, majd ma Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is megerősítette, és úgy kommentálta,

ahhoz, hogy Gruevszki elhagyta Macedóniát, „semmi köze nem volt a magyar kormánynak”.

A két vezető közti barátság sem újkeletű (egy időben még Arthur Finkelstein tanácsadón is osztoztak), ráadásul a hazánkat egy időben beterítő STOP SOROS kifejezés is Gruevszkihez köthető, ő hirdetett ugyanis elsőként hadjáratot a Soros Györgyhöz köthető civil szervezetek ellen hazájában.

Amit még érdemes megemlíteni a volt kormányfőről: a magyar miniszterelnökhöz hasonlóan előszeretettel osztja meg a társadalmat, bélyegzi árulónak politikai riválisait, emellett Gruevszki és körei lehallgatták hozzávetőleg 20 ezer állampolgár, újságíró, aktivista, ellenzéki vezető, üzletember, illetve miniszter és más hivatalnok telefonjait.

Címlapkép: Flickr / EPP
Olvass tovább!