Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

250 ezer forintért adták el a nőt prostituáltnak, börtönbe se kell vonulniuk

Ez a cikk több mint 5 éves.

A Borsodihír számolt be egy felháborító esetről. Egy utcára került nő költözött be ideiglenesen egy barátjához, aki eladta őt prostituáltnak Németországba. Végül az emberkereskedelemben résztvevőket elítélte a bíróság, de felfüggesztett börtönbüntetést kaptak, így szabadon távozhattak.

Az ítélet szerint a nő 2017 nyarán költözött ideiglenesen egy ismerőséhez, az elsőrendű vádlotthoz, mivel nem volt hol laknia. A nő továbbra se tudott egyenesbe kerülni, így elárulta neki, hogy korábban prostituáltként dolgozott, és kérte, próbáljon neki kuncsaftokat szerezni. Ezután az elsőrendű vádlott a harmadrendű vádlott segítségével, 250 ezer forintért eladta a másodrendű vádlottnak a nőt.

A másodrendű vádlott egy találkozón megnézte az „árut”, azt jónak találta a vádirat szerint, majd ezután Németországba vitte, ahol prostitúcióra kényszerítette.

A vádlottak a nyomozás során beismerték a bűncselekményt, a tárgyaláshoz való jogukról lemondtak, és egyezséget kötöttek az ügyésszel.

A Miskolci Törvényszék az ügyészség és a vádlottak egyezségét jóváhagyta, jogerősen a vádlottakat emberkereskedelem miatt 1 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

A megdöbbentő ítéletet az új büntetőeljárási törvény keretében hozták. Ez, ahogy a Borsodihír írja „lehetőséget biztosít arra, hogy az egyezségnek megfelelő bírói döntés egyszerűsített eljárási rendben megszülessen. Eszerint az ügyészség és a terhelt még a vádemelés előtt egyezséget köthet a bűnösség beismeréséről és annak következményeiről. Az egyezséget jegyzőkönyvbe foglalják, és a vádirattal együtt küldik meg a bíróságnak. A bíróság megvizsgálja az egyezséget és az egyezségkötés körülményeit, ha az megfelel a jogszabályi előírásoknak és összhangban áll az ügyiratokkal, valamint a vádlott az egyezséggel egyező vallomást tesz, a bíróság az egyezséget jóváhagyja, majd ítéletet hoz. A bíróság garantálja az egyezség törvényességét, de az ítéletben az egyezségen alapuló vádirat tartalmától, az egyezségben rögzített büntetéstől, intézkedéstől nem térhet el.”

Kiemelt kép: Filckr