Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Simonka György a Pride-ot felháborítónak tartja, az uniós pénzek ellopását már kevésbé

Ez a cikk több mint 5 éves.

Simonka György fideszes képviselőt durván felháborította a Budapesten szombaton megtartott Pride, szerinte az ott megjelent „buzeránsok” többsége nem is magyar, hanem máshonnan jöttek Magyarországra provokálni, mindezt egy azóta törölt Facebook-posztban fejtette ki. Az uniós pénzek ellopását azonban úgy tűnik, már kevésbé tartja felháborítónak.

Hadházy Ákos független országyűlési képviselő hétfőn tartott Korrupcióinfóján arra hívta fel a figyelmet, hogy Simonka maga árulta el, nagyobb vagyonnal rendelkezik, mint amekkorát eddig bevallott: a kardoskúti önkormányzat januári testületi ülésének jegyzőkönyvéből kiderül, Simonka jó jövedelmű pusztaottlakai családi vállalkozásairól beszélt. A bökkenő az, hogy a fideszes politikus egészen eddig tagadta, hogy ezekhez a vállalkozásokhoz neki köze lenne, vagyonnyilatkozataiban se szerepeltek. Sőt, vagyonnyilatkozata alapján Simonka konkrétan 85 millió forintos tartozással rendelkezik.

A szóban forgó céghálón belül ráadásul gyakran előfordul, hogy az egyik cég uniós támogatást nyer, aminek a közbeszerzését  aztán a hálóhoz tartozó másik cég nyeri el. A 24.hu arra is rámutatott, a temérdek uniós fejlesztési pénznek a környéken nincs nagyon foganatja – ezt is maga Simonka ismerte el, aki szerint „az elmúlt időszakban nem sikerült megállítani a hátrányos helyzetbe zuhanást, egyre rosszabb helyzetben vagyunk itt Dél-Békésben.”

Simonka Györgyöt azonban mindez nem izgatja, őt inkább az háborítja fel, hogy emberek esetleg azonos nemű emberekbe szeretnek bele, és ezt nyíltan vállalják is. Simonka szerint „A CSALÁDHOZ IGENIS EGY NŐ ÉS EGY FÉRFI KELL! A KÖRNYEZETEMBEN ÉLŐK, VELEM EGYÜTT ÓRIÁSI TÖBBSÉGBEN GONDOLJÁK ÚGY, HOGY A HÁZASSÁG SZENTSÉGÉT VESZÉLYEZTETIK AZ ILYEN DEFORMÁLT GONDOLKODÁSÚ, NYÍLT SZINI PROVOKÁCIÓK!” És igen, a Pride-ról készült fotók annyira felzaklatták a politikust, hogy dühét csupa nagybetűvel tudta csak megfelelően kifejezni. Továbbá úgy véli, „ezeknek a buzeránsoknak a többsége nem magyar ember! Ide jönnek provokálni.”

Rossz hírünk van Simonka György számára: vannak meleg magyarok, ugyanúgy, ahogy sajnos vannak korrupt magyarok is. Azzal kapcsolatban nyilván megoszlanak a vélemények, kik nélkül lenne szebb ország Magyarország, de jelenleg csak az utóbbi viselkedés ütközik törvénybe. Ezt Hadházy Ákos most ki is használja: vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett Simonka Györggyel szemben. Ez talán eltereli majd Simonka figyelmét a „buzeránsokkal” kapcsolatos felháborodásáról.

Címlapkép: Simonka György letörölt Facebook-posztjának illusztrációja.

(Via Hír TV, 24.hu)