Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Fegyelmi eljárás elé nézhet Dúró Dóra is

Ez a cikk több mint 5 éves.

Nemcsak Ásotthalom polgármestere, Toroczkai László ellen indulhat fegyelmi eljárás a Jobbikon belül, de a párt országgyűlési képviselője, Dúró Dóra is hasonló sors elé nézhet. Párton belüli forrásokra hivatkozva, az Azonnali azt írja, a Toroczkai-féle platformba való belépés miatt Dúró ellen is fegyelmi indítványt nyújtottak be a párt etikai bizottságánál.

(Fotó: MTI / Máthé Zoltán)

Mint ismeretes, az ásotthalmi polgármester kedden jelentette be, hogy Mi Magunk névvel platformot alapít a párton belül, amelyet sokan a párt kettészakítása felé tett lépésként értelmeztek. (Pártszakadáshoz vezetett anno az is, amikor Gyurcsány Ferenc platformot alapított az MSZP belül, ahogyan az LMP-ből kiváló Párbeszéd Magyarországért is párton belüli platformként kezdte.)

Dúró a Jobbik országgyűlési platformjából egyedüliként csatlakozott Torockai platformjához, akivel egyébként tandemben indult a párt elnökségéért a nemrégiben lezajlott tisztújító kongresszuson, mely végül Sneider Tamást és Gyöngyösi Mártont választotta a párt elnöki és elnökhelyettesi székébe.

Dúró az új platform kapcsán azt írta Facebook-oldalán, csatlakozása a Toroczkai-platformhoz csupán szimbolikus volt, és amúgy sem szeretné, ha pártszakadás következne be a Jobbikban. Az Azonnali információi szerint nagy eséllyel Dúró megússza a fegyelmit, hiszen Toroczkaival ellentétben nem követett el semmi olyant, ami szembemenne a párt alapszabályával.

A képviselőnő ellen benyújtott fegyelmi indítvány mégis mutatja, hogy továbbra sem feszültségektől mentes a szélsőjobboldaliként indult formáció belső élete.

Ezzel persze nincs egyedül a Jobbik, az MSZP-ben Molnár Gyula választások után leköszönt elnök ellen indult eljárás, amiért az elnökséggel nem egyeztetve ígért pénzt Fodor Gábor Liberálisainak. Az LMP is fegyelmi lázban ég, a Hadházy Ákost fellökő Sallai R. Benedeket kizárták a pártból, Hadházyt két évre eltiltották a pártbeli vezető funkcióktól, a Kunhalmi Ágnes javára visszalépő Kassai Dániel pedig öt évig nem indulhat a párt színeiben semmilyen választáson. Ungár Péter és Ábrahám Júlia azonban végül megúszták a felelősségre vonást.