Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Újabb LMP-s eltiltás: Sallai és Hadházy után Kassai Dánielt is megbüntette pártja

Ez a cikk több mint 5 éves.

Újabb tagját sújtotta büntetéssel az LMP etikai bizottsága: Kassai Dánielt öt évre eltiltották attól, hogy a párt színeiben bármilyen választáson elinduljon, se országgyűlési, se önkormányzati, se EP-választáson nem indulhat LMP-sként – írja a HVG.

Mint ismert, Kassai Dániel volt az első, aki a választások előtt önhatalmúlag úgy döntött, visszalép körzetében ezzel javítva az ellenzék esélyeit a győzelemre. Ahogy később kiderült, ezzel valóban sokat tett az itt induló Kunhalmi Ágnes sikeréért, aki 46,3 – 39,7 arányban legyőzte a Fidesz jelöltjét.

A HVG-nek nyilatkozó politikus azt mondta a döntésről:

„A pártért dolgozhatom, de az embereket nem képviselhetem”

Mint mondta, fellebbez a döntés ellen, és kíváncsian várja, hogy a hétvégi tisztújítás után milyen irányvonalat fog képviselni a párt. Arra a kérdésre, hogy kilép-e az LMP-ből ilyen súlyos büntetés után, azt mondta, lehetségesnek tartja, hogy így fog dönteni.

Kassai büntetését Hadházy Ákos kétéves eltiltása és Sallai Róbert Benedek pártból való kizárása előzte meg, akik éppen Kassai fegyelmi tárgyalásán különböztek össze.

A HVG megjegyzi, hogy Kassain már csak azért is fontos lehetett példát statuálnia az LMP etikai bizottságának, mert az összes, párthatározattal szembenő visszalépő közül ő volt az első, nélküle minden bizonnyal a többiek sem merték volna előreengedni a legesélyesebb ellenzéki jelöltet.

Frissítés, 12:48: A Hadházy Ákossal összetűzésbe kerülő, az LMP soraiból kizárt Sallai R. Benedek egy, az Azonnali birtokába került levélben osztotta meg gondolatait a a saját büntetésével kapcsolatosan párttársaival.

A politikus azt írja, sokat hibázott, de minden döntése mellett kiáll, amit az elmúlt másfél évben titkárként hozott, és ténykedése minden mozzanatát vállalja.
 Továbbra is kitart amellett, hogy semmi mást nem tett, mint a kongresszusi döntések végrehajtásáért vállalt konfliktusokat egy olyan időszakban, amikor páran fillérekért árulták az LMP olyanoknak, akik ellen létrejöttek.

Sallai a levél szerint méltatlannak és gyalázatosnak tartja a fegyelmi testület döntését, illetve azok magatartását is, „akik ezt a döntést megrendelték, akik most a hétvégén a bizalmatokat fogják kérni, hogy újból vezetők legyenek” – ment neki keményen a pártvezetésnek SRB.

(Forrás: HVG, Azonnali)