Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.
Önkormányzati választás 2019.
Főopolgármester-választás eredménye 100%-os feldolgozottságnál
50,86%
KARÁCSONY GERGELY
44,1%
TARLÓS ISTVÁN
4,46%
PUZSÉR RÓBERT
Budapesti polgármesterek
kormánypárti
9
ellenzéki
14
Feldolgozottság: 100%
Megyei jogú városok polgármesterei
kormánypárti
13
ellenzéki
10
Feldolgozottság: 100%
Kattints ide a részletekért!

Pesti Srácok: Kizárták az LMP-ből Sallai R. Benedeket

Párton belüli forrásból a Pest Srácok úgy értesült: az LMP kizárta soraiból Sallai R. Benedeket. Mint ismert, a politikus ellen azért indult fegyelmi eljárás, mert áprilisban a párt képviselőjelöltjének, Kassai Dánielnek a fegyelmi tárgyalásán rátámadt Hadházy Ákosra, aki emiatt székestől felborult, és mentőt kellet hívni hozzá. Az esetről hangfelvétel is készült. A lap információi szerint a döntés első fokon született, egyelőre nem jogerős.

A portál telefonon utolérte Sallait, aki azt mondta, hivatalosan még nem tájékoztatták a kizárásról, de egyik tagtársától ő is úgy hallotta, hogy ez a döntés született. A lap kérdésére, hogy fellebbez-e, ha valóban kizárták, igennel válaszolt.

Sallai a lapnak arról is beszélt, hogy már az eset után elismerte, hogy hibázott, elfogadhatatlanul viselkedett, és nyilvánosan bocsánatot is kért. Ugyanakkor hozzátette: azt is elfogadhatatlannak tartja, ahogyan Hadházy viselkedett, ahogyan össze-vissza hazudozott az esetről, és szerinte ennek is kéne, hogy következménye legyen.

Ahogy arról tegnap mi is beszámoltunk, Hadházy Ákost az LMP etikai bizottsága két évre eltiltotta attól, hogy bármilyen tisztségért induljon az LMP-ben.

 

Olvass tovább!