Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

V. Naszályi Márta visszalép Csárdi Antal javára a Belvárosban

Ez a cikk több mint 6 éves.

A tegnapi cécó után  V. Naszályi Márta ma bejelentette, visszalép a Belvárosban Csárdi Antal LMP-s képviselőjelölt javára.

A budapesti egyes számú választókerületben először Juhász Péter lépett vissza március 24-én. Mint mondta: az Együtt ezzel példát szeretne mutatni a pártoknak, ő maga pedig személyes példát szeretne mutatni a jelölteknek.

A Belvárosban azonban az elmúlt héten kissé bemerevedtek az álláspontok: a fideszes Hollik István ellen a Momentum elnöke, Fekete-Győr András, Csárdi Antal, az LMP fővárosi képviselője és V. Naszályi Márta, az MSZP-P jelöltje is felsorakozott.

Fekete-Győr végül saját közvélemény-kutatást rendelt, és kijelentette: amennyiben ennek eredménye alapján nem ő a legesélyesebb ellenzéki jelölt, akkor visszalép.

Ez meg is történt hétfőn: a Momentum elnöke a közvélemény-kutatásra hivatkozva visszalépett, méghozzá a számok alapján legesélyesebbnek megjelölt V. Naszályi Márta javára.

A Medián kutatása alapján

  • V. Naszályi Márta a biztos szavazók között 40, a teljes népességen belül 29 százalékon áll, a fideszes Hollik István vele szemben 46, illetve 33 százalékot szerezne.
  • Csárdi Antal a biztos szavazók között 40, a teljes népességen belül 27 százalékon áll, Hollik vele szemben 48 és 32 százalékon.
  • Fekete-Győr pedig 25 és 37 százalékon áll, Hollik 32 és 48 százalékával szemben.

Ma azonban az MSZP-P bejelentette, egyoldalúan visszalépteti jelöltjét, így a demokratikus ellenzéki oldalon Csárdi Antal maradt porondon. Naszályi azt kérte az LMP-től, hogy viszonozza az egyoldalú visszalépést.

A belvárosi ellenzéki felállásról kedden is hasonló hírek repültek föl, ám akkor nem egyoldalú visszalépésről, hanem az LMP-vel való, négy körzetet érintő kölcsönös megegyezésről írt az Index. Ezt utóbb Karácsony és V. Naszályi is cáfolta.

A Jobbik határozottan jelezte: semmi szín alatt nem lépnek vissza, senki javára.