Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Juhász Péter visszalép az egyéni képviselőjelöltségtől a kormányváltás érdekében

Ez a cikk több mint 6 éves.

Rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be az Együtt elnöke és listavezetője, hogy nem indul a budapesti egyes számú választókerületben. Juhász, aki helyi képviselőként országos méretű üggyé tette az V. kerületi ingatlanpanamák ügyét, most azt mondta, valakinek lépnie kell azért, hogy egy ellenzéki jelölt maradjon a választókerületben, és mivel a többiek nem tették meg ezt, ő hozza meg a megfelelő döntést.

Juhász Péter rendkívüli bejelentése az V. kerületben. Élőben a Mércén!

Posted by Mérce on Saturday, 24 March 2018

Ezzel biztossá vált, Juhász csak akkor kerül be a parlamentbe, ha az Együtt eléri az 5 százalékos parlamenti küszöböt. Érdekesség, hogy Juhász 4 éve a listás helyéről mondott le, mivel nem értett egyet azzal, hogy az Együtt-Párbeszéd szövetség akkor közös listára lépett az MSZP-vel és Gyurcsány Ferenc pártjával, a DK-val.

Juhász a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az Együtt ezzel példát szeretne mutatni a pártoknak, ő maga pedig személyes példát szeretne mutatni a jelölteknek. Mint mondta, ahhoz, hogy kormányváltás legyen minimum 50 helyen kell koordinálni. Kiemelte, hogy az MSZP-DK a paktumuk keretében egyetlen helyen léptetett vissza jelöltet más párt javára, sehol senki mással nem koordináltak még. Az LMP két helyen, a Momentum 3 körzetben húzta vissza jelöltjeit. Ez pedig Juhász szerint nem koordináció, hanem a választók átverése.

Juhász arra is rámutatott, korábban egyeztetésre hívta a helyi jelölteket, hogy közösen döntsék el, ki induljon egyedüliként a Fidesz jelöltjével szemben, de sem Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, se Csárdi Antal, az LMP fővárosi képviselője, se Naszály Márta az MSZP-Párbeszéd jelöltje nem volt hajlandó a visszalépésre az V. és az I. kerületet, plusz a VIII., illetve a IX. kerület egyes részeit magában foglaló választókerületben.

Juhász azt is említette, hogy rengetegen írtak neki levelet az elmúlt hetekben, hogy ne lépjen vissza. Nekik azt üzente a sajtótájékoztatón, ők szavazzanak az Együtt listájára április 8-án.

Címlapkép: MTI / Mohai Balázs