Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Fekete-Győr András visszalépett az MSZP-Párbeszéd javára a Belvárosban

Ez a cikk több mint 6 éves.

A Momentum elnöke visszalépett V. Naszályi Márta javára a Budapest 1-es választókerületben. Így már csak Csárdi Antal az LMP-től, Losonczí Pál a Jobbiktól és V. Naszályi az MSZP-Párbeszédtől áll a fideszes Hollik Istvánnal szemben.

Juhász Péter visszalépése után a talpon maradt négy ellenzéki jelöltből három, Fekete-Győr András, V. Naszályi Márta és Csárdi Antal megegyeztek abban, hogy amennyiben pártjaik engedik, újabb közvéleménykutatás alapján hoznak döntést arról, hogy visszalépjenek-e a legesélyesebb jelölt javára. Azonban ez a kezdeményezés végül kudarcba fulladt, V. Naszályi és Csárdi sem támogatta végül az újabb felmérést. A Momentum ennek ellenére saját közvéleménykutatást rendelt a Mediántól, ennek eredményét hozta hétfőn nyilvánosságra Fekete-Győr András.

A Medián felmérése alapján, nem sokkal ugyan, de V. Naszályi Márta a legesélyesebb ellenzéki jelölt a Belvárosban. Így az LMP visszalépése, magas részvételi arány vagy átszavazás esetén az MSZP-Párbeszéd jelöltje legyőzheti Hollik Istvánt.

A 24.hu szerint a Medián a következő számokat hozta ki a belvárosi jelölteknek:

  • „V. Naszályi Márta a biztos szavazók között 40, a teljes népességen belül 29 százalékon áll, a fideszes Hollik István vele szemben 46, illetve 33 százalékot szerezne.
  • Csárdi Antal a biztos szavazók között 40, a teljes népességen belül 27 százalékon áll, Hollik vele szemben 48 és 32 százalékon.
  • Fekete-Győr pedig 25 és 37 százalékon áll, Hollik 32 és 48 százalékával szemben.”

Ezért Fekete-Győr „tartja magát az ígéretéhez”, és visszalép az egyéni jelöltségtől. Videójában azt üzeni „sok ezer választókerületi szimpatizánsának”, hogy ne csüggedjenek. Mint mondja, „így lesz jó mindannyiunknak, a listán pedig szavazzatok a Momentum-generációra! Listavezetőként azért fogok dolgozni, hogy ne kelljen innen elmenni, és hogy érdemes legyen hazajönni.

Előtte viszont győznünk kell a Belvárosban!”

Címlapkép: MTI/Mónus Márton