Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Juhász Péter az elhallgatott fideszes korrupcióról beszélt a köztévében

Ez a cikk több mint 6 éves.

A Momentum és a Jobbik után, de még a Kétfarkú Kutya Párt Csirkéje előtt az Együtt is megkapta a párt számára kiszabott 5 percet a közmédiától. Az interjút már a felkonferálásban sikerült keretezni: az ellenzéket az álhírek terjesztésén túl teljesen ignoráló köztévé műsorvezetője kijelentette, hogy a tévé törvényi kötelezettségen felül biztosítanak időt minden országos listát állító pártnak.

Az Együtt elnöke rögtön azzal indított, hogy helyre rakta a felkonfot, és elmondta, hogy ő 2014-ben járt utoljára a köztévé stúdiójában.

Somorjai Balázs műsorvezető azzal próbálta menteni az MTVA becsületét, hogy Szigetvári Viktor reggel a közmédia vendége volt, de Juhász rögtön mgeválaszolta, hogy Szigetvári a Kossuth Rádió vendége volt, és ez szintén 4 év után először fordult elő.

Juhász ez után Mirkóczki Ádámhoz, a Jobbik alelnökéhez hasonlóan percekig sorolta a propaganda csatorna bűnlajstromát: miközben az ellenzéknek nem adnak megszólalási lehetőséget, a 24 órás hírfolyamukban elhallgatják a legsúlyosabb korrupciós botrányokat. Juhász csak a pénteki hírtermésből utalt három korrupciós ügyre – Szatmáry Kristóf bujtatott jövedelmére, Semjén svédországi haszonállat-vadászataira, és Szabó Zsolt offshore-vagyonára – amelyekről a köztévé híradóiban egy szó sem esik.

Juhász Péter emlékeztett arra is, hogy 4 évvel ezelőtt a titkos bankszámlával lebukó MSZP-s politikust, Simon Gábort napokig követték a közmédia újságírói, ehhez képest például Kósa Lajos 1300 milliárdjával egyáltalán nem foglalkoznak.

Juhász ez után képeket mutatott Orbán alcsúti uradalmáról, amelyet vélhetően most láthattak először a köztévé nézői.

„Az önöké április 8-án fog lejárni!”

– vágott vissza Juhász, amikor a műsorvezető figyelmeztette, hogy az Együttnek jutó 5 perc végére járnak. A pártelnök azonban nem hagyta abba, szeretett volna ígéretet kapni arra, hogy az Együtt és a többi ellenzéki párt érdemben be tudja mutatni a programját a köztévében.

Juhászt végül jóval 7 percen túl sikerült levenni a képernyőről, a szerkesztők vélhetően nem akarták bevállalni, hogy mondat közben szakítsák meg az ellenzéki politikust.

Az adás itt nézhető meg egészében: