Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Beengedték 5 percre a Jobbikot a közmédiába, a képviselőjük szét is csapta a propagandagyárat

Ez a cikk több mint 6 éves.

A választásról szóló törvény értelmében minden pártnak azonos idejű műsoridőt kell biztosítani a köztévében. Így a Jobbik is kapott 5 percet, hogy kifejthesse választási programját. Mint emlékezetes, a fideszes többségű Nemzeti Választási Bizottság pár napja meszelte el a köztévét, mert lényegében meg se jelenhetett benne az ellenzéki pártok véleménye.

Most 5 percre a stúdióba engedték Mirkóczki Ádámot, a Jobbik képviselőjét. Mirkóczki nem a párt programját ismertette, hanem vádbeszédbe kezdett a Fidesz-propaganda ellen. A Jobbik képviselője elmondta, őt 2 éve hívta be utoljára a köztévé bármilyen műsorba. Ez az 5 perc viszont még ahhoz is kevés, hogy az elmúlt hetek során a közmédiában a pártjáról megjelent hazugságokat cáfolja. Szerinte a közmédia a közelében sincs az objektivitásnak, a pártatlan tájékoztatásnak.

Elmondta azt is, pártja már egy éve át se léphette a Kunigunda utca küszöbét, tagjait még a róluk szóló anyagokról sem kérdezik meg. Szerinte egyértelmű, hogy ez a Fidesz pressziójára, a Fidesz utasítására történik.

Mirkóczki elmondta azt is, hogy míg erre az 5 percre várakozhatott, addig is pont egy ellenzéki képviselőről szóló lejárató riport ment le, egy olyan ellenzékiről, akit azért támadnak, mert a kormány valamilyen visszaélését derítette fel. És még ezekre a karaktergyilkosságokra se ad válaszlehetőséget a közmédia.

A Jobbik képviselője szerint meg kell szüntetni a félelem légkörét, és biztosítani kell azt a szabadságot az újságíróknak, amelyben a szakma szabályai szerint tudják végezni a dolgukat. Szerinte április 8. egyik tétje pont ez, hogy miközben lassan sehol nem végezhetik szabadon a munkájukat az újságírók,  hozzáférhetnek-e majd a választók szabadon a számukra fontos információkhoz.

Szerinte ez a fajta médiatevékenység nyugdíjast a dolgozóval, időseket a fiatalokkal, határon túli magyarokat az anyaországiakkal fordít szembe. Szerinte minden szakmának, így az újságírásnak is vissza kell adni a becsületét, és ha véget ért ez a fullasztó légkör, akkor lehetséges lesz, hogy beszéljünk egy tisztességes Magyarország lehetőségéről, a reménybeli magyar jövőről!

Ezután a közmédia riportere le is zárta a beszélgetést, mivel letelt az 5 perc, amit a Jobbik megszólalásra kapott a közmédiától.

A videofelvételt nem lehet embeddelni, az ezen a linken tekinthető meg.