Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„Mintha valakinek a tehenét lőné le” – nyilatkozott a Semjén által kilőtt rénszarvas gazdája

Ez a cikk több mint 6 éves.

Korrupciós ügyként indult, de valami sokkal érdekesebb lett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes svédországi vadásztörténeteiből. A legnagyobb svéd lapban, az Aftonbladetben megszólalt egy gazda, aki azt állítja, Semjén az ő haszonállatát gyilkolta meg, amiért feljelentést is tesz.

Kép forrása: HírTV

Két hete hozta nyilvánosságra a Magyar Nemzet, hogy Semjén Zsolt 2012 óta rendszeresen jár Svédországba jávorszarvarvasra és rénszarvasra vadászni. A lap szerint a miniszterelnök-helyettes luxusvadászatainak költségeit – köztük teljes szálloda, valamint helikopter bérlését – egy magyar nagyvállalkozó, Farkas József állta, akinek cége az elmúlt években számos állami megrendeléshez jutott.

Semjén a történetből mindeddig nem is tagadott semmit, noha úgy véli, semmi gond nincs azzal, ha egy kormánytag milliós nagyságrendben kap ajándékokat a kormány által kedvezményezett nagyvállalkozótól, amit aztán a vagyonnyilatkozatában sem tüntet fel.

A történetet az teszi különösen érdekessé, hogy a vadászattal kapcsolatos erényeket gyakran hangoztató politikus – mint kiderült – minden bizonnyal haszonállatokat ejtett svédországi útjain. A rénszarvasok ugyanis jellemzően nagy legelőkön tartott háziasított állatok, és csupán az erre a célra kiszelektált egyedekre szoktak a tulajdonosok kilövési engedélyt adni.

A 444.hu-n tegnap megjelent cikk alapján azonban úgy tűnik, hogy Semjén engedéllyel sem rendelkezett. Az Aftonbladet nevű svéd lapnak nyilatkozott egy Niklas Jonsson nevű férfi, aki azt állítja, a kilőtt rénszarvas, amivel Semjén a Magyar Nemzet által nyilvánosságra hozott videón pózol, az ő tulajdonában volt, és annak kilövésére senkinek nem adott engedélyt.

A gazda azt mondja, mivel körülbelül 300 rénszarvasa van, ennek az egynek az eltűnését nem vehette észre, de a svéd sajtót is bejáró képen ő maga, valamint az édesapja is ráismert az állatukra a képen látható füljelzőről.

„Ez olyan mintha odaménnék egy farmerhoz és lelőném az egyik tehenét.”

– nyilatkozta Jonsson, aki azt mondja, feljelentést is fog tenni az őt ért kár miatt.