Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Név szerint listázza és sértegeti egy hódmezővásárhelyi szórólap Márki-Zay támogatóit

Ez a cikk több mint 6 éves.

A vasárnapi hódmezővásárhelyi választások hajrájában tovább durvul a kampány: egy szórólapon név szerint listáznak magánembereket, akik az ellenzéki erők által is támogatott független jelölt, Márki-Zay Péter állítólagos támogatói lennének. Nem csak a jelöltet, de e feltételezett támogatókat is durván sértegeti a szórólap, amely egyébként a Zsidó Hitközséget is megnevezi köztük.

A polgármesterségért induló Márki-Zay Péter tette közzé a Facebookon azt a szórólapot, amelynek egyik oldalán az ellenzéki vezetőké mellett Soros György, Simicska Lajos és Ron Werber fotója is szerepel a jelölt támogatóiként. A szöveg szerint ezek az emberek „lebontanák a kerítést és az illegális bevándorlókat is beengednék”.

A titokzatos SME által jegyzett szórólap másik oldalán válogatott sértésekkel illetik ezeket az embereket, „akik el akarják foglalni a várost”, majd egy névsor következik, 27 névvel, egyesek foglalkozását (tanár, taxis) is megjelölve, plusz a Zsidó Hitközség. Ezek lennének a jelölt támogatói, „akiket csak a gyűlölet tart össze”.

A jelölt könnyedén reagált a legalábbis rendhagyó szórólapra, szerinte „Hiányos a lista!” :

„Mindenesetre nálam több kedves ismerősöm méltatlankodott, hogy ő KIMARADT A TÁMOGATÓK LISTÁJÁRÓL, ezért kérem, aki hiányolja nevét onnan, az a bejegyzés alatt ezt kommentben jelezze – név nem is kell, a felhasználónév úgyis látszik. Köszönettel: Márki-Zay Péter”

Korábban a titokzatos SME egy másik ellenzéki jelölt, a korábban MSZP-tag, de jelenleg függetlenként induló Hernádi Gyulával kapcsolatban terjesztett a politikus szerint valótlan állításokat.

(via Index)