Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Vidéken szerte az országban megállt az oktatás, sztrájkolnak a tanárok, tüntetnek a diákok

Ez a cikk több mint 1 éves.

A Pilisvörösvári Templom Téri Német Nemzetiségi Általános Iskola 31 dolgozója sztrájkolt.  A pedagógusok az óraszámok csökkentéséért, azonali béremelésért, az elbocsájtott tanárok visszahelyezéséért, és új alaptantervért tiltakoznak.

A budakalászi Kalász Suli Általános Iskola 39 pedagógusa állt ki az elbocsájtott tanárok mellett.

AZ Isaszegi Klapka György Általános Iskola és AMI 4 pedagógusa ált be sztrájkolni, 7 pedig szolidarított a tanárokkal.

Hódmezővásárhelyen a Németh László Gimnázium tanárai sztrájkoktak, Szegeden pedig a Deák Ferenc Gimnázium, az Arany János Általános iskola, és a Ságvári Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola tanárai csatlakoztak a munkabeszüntető akcióhoz.

Szolnokon a Hild téren gyülekeztek a tanárok, ahol közös flashmobot tartottak.

Az egyik résztvevő pedagógus elmondása szerint összesen 150-en sztrájkolnak a városban, 26-an pedig polgári engedetlenkedésbe kezdtek.

A tanárok kiemelték, nem csak magukért, hanem az ország és a nemzet jövője miatt is tiltakoznak. Méltó körülményeket és bánásmódöt követelnek az oktatásban, valamint hogy az elbocsájtott kollégáikat helyezzék vissza állásukba.

A miskolci Hősök terére az ADOM-Diákmozgalom szervezett tüntetést. Az iskolákban sztrájk zajlik, az intézmények köré pedig élőláncot formáltak a diákok, ezt követően átvonultak a Hősök terére.