Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az AKG egy épületrészt és fizetést ajánlott fel a kirúgott tanároknak

Ez a cikk több mint 1 éves.

Alternatív Közgazdasági Gimnázium, Budapest Horn György, az Alternatív Közgazdasági Gimnázium pedagógiai vezetője a Mércének nyilatkozva elmondta, hogy iskolájukban még sosem volt sztrájk, ezt a mostanit is inkább „szolidaritási megmozdulásnak hívják a gyerekek”.

Az iskola szolidáris a kirúgott, illetve megbüntetett oktatókkal, ahogy Horn lapunknak elmondta:

„az alapelv az, hogy a szolidaritási megmozdulásokban mindig részt veszünk. Egy napi bérünket összegyűjtöttük, ez több mint egymillió forint, ezt elküldtük a Tanítanéknak.”

Ennél is jelentősebb felajánlás tűnik, hogy a gimnázium egy teljes épületrészt szabadított fel, amit az elbocsátott tanárok rendelkezésére bocsát következő hónaptól, hogy folytathassák munkájukat, ha szeretnék:

„Azt beszéltük meg, hogy januártól szabaddá tesszük egy épületrészünket, amit felajánlunk a kirúgott tanároknak, hogy ott a saját csoportjaiknak tarthatnak órákat, és ezeket ki is fizetjük nekik.”

Az alapítványi iskola tehát bérezést és tantermeket is biztosít a kirúgott oktatóknak. A döntést a tantestület szavazta meg, a szervezés pedig ezekben a percekben is folyik.

A gimnáziumban ezekben a percekben is ülősztrájk folyik:

Kép: Mérce

Címlapkép: Mérce