Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Van olyan iskola, ahol 52 pedagógus lépett sztrájkba

Ez a cikk több mint 1 éves.

A Marczibányi téri Kodály iskola pedagóguskarából 52 fő lépett sztrájkba december 8-án, derül ki Facebookon megosztott bejegyzésükből.

Az iskola pedagógusai megosztották a pedagógusszervezetek kilencpontos követeléslistáját is, és karácsonyi házioltárukon a Pál utcai fiúk musicalből is idéztek:

A Marczibányi téri Kodály iskola házioltára 2022. december 8-án. Fotó: Tanárok a tanárokért / Facebook

A XX. kerületi Kossuth Lajos Gimnáziumban 19 tanár lépett sztrájkba elbocsátott kollégáik visszavétele és a szakmai párbeszéd érdekében:

A Budapest XX. Kerületi Kossuth Lajos Gimnázium tanáriai 2022. december 8-án. Fotó: Finna Imola / Facebook

Az újpesti Homoktövis iskolában közel harminc pedagógus nem vette fel a munkát. Az iskolát a szülők szolidaritásképp körbe is kordonozták vörös-fehér szalagokkal, és a gyerekek 90 százalékát nem is vitték iskolába a szülők.

Az újpesti Homoktövis iskolát a szülők körbekordonozták, valamint különböző feliratokat helyeztek ki a kordonra 2022. december 8-án. Fotó: Tanárok a tanárokért / Facebook

A budapesti Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium 33 tanára lépett sztrájkba a mai napon. A szülők reggel, az első órában szimpátiaakciót szerveztek az épület előtt, közösen buzdították a tanárokat, reggelit hoztak az iskola dolgozóinak, valamint transzparenseket helyeztek el az iskola előtt, és a képek tanúbizonysága szerint süteményekkel is készültek. Az gimnáziumi diákok ülősztrájkot folytattak a 4. órában az iskola folyosóján.

Az egyik szülő egy államtitkár verbális megnyilvánulásán élcelődve illusztrálta a minőségi oktatás fontosságát.

Azért kellenek tanárok, hogy a gyerekem ne legyen olyan buta mint egy államtitkár feliratú tábla a budapesti Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium előtt a sztrájkoló pedagógusok támogatására szervezett szülői megmozduláson 2022. december 8-án. Fotó: Tanárok a tanárokért / Facebook

A Budapest XIII. Kerületi Tomori Pál Általános Iskola 12 tanára lépett sztrájkba, hárman polgári engedetlenségbe kezdtek, 15 kollégájuk pedig szolidaritásukról biztosította őket.

A Budapest XIII. Kerületi Tomori Pál Általános Iskola sztrájkoló pedagógusai 2022. december 8-án. Fotó: Tanárok a tanárokért / Facebook

Pasaréti Szabó Lőrinc Kéttannyelvű Gimnázium 40 tanára sztrájkolt csütörtökön – az iskola közössége köszöni a szülők támogatását. Az alábbi fotón az iskola üres folyosója tekinthető meg:

A pasaréti Szabó Lőrinc Kéttannyelvű Gimnázium lépcsőháza 2022. december 8-án a pedagógussztrájk idején. Fotó: Tanárok a tanárokért / Facebook