Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Szolnokon legalább öt iskolában sztrájkolnak a tanárok

Ez a cikk több mint 1 éves.

Szolnok A Szolnoki Pedagógusok Facebook-oldal tudósítása szerint Szolnokon legalább öt iskolában léptek sztrájkba és polgári engedetlenségbe pedagógusok.

A Szolnoki Széchenyi István Gimnáziumban – ahova e sorok írója is járt – 26-an sztrájkolnak, és egy tanár vesz részt polgári engedetlenségben a tanárok megfélemlítése elleni tiltakozásként. Az iskolában ülősztrájkot is szerveztek a diákok, és a tanárok szerint a szülők támogatását is érzik.

Forrás: SZOLNOKI SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUM ÉS MŰVÉSZETI SZAKGIMNÁZIUM/FACEBOOK

A szolnoki Varga Katalin Gimnázium 18 tanára sztrájkol, 3 pedig polgári engedetlenségben vesz részt. Mint írták, „szolidárisak vagyunk a kirúgott tanárokkal, illetve a megfélemlített tanárokkal és diákokkal.”

A Szolnoki Szent-Györgyi Albert Általános Iskolában is sztrájkolnak tanárok, a Facebookon azt írták:

„Mi, a szolnoki nevelési-oktatási intézmények pedagógusai szintén munkabeszüntetéssel hívjuk fel a figyelmet az oktatás egyre súlyosbodó helyzetére a mai napon. Méltó körülményeket és méltó bánásmódot kérünk. Mindenekelőtt pedig azt, hogy elbocsátott kollégáinkat haladéktalanul helyezzék vissza az állásukba.”

Fotó: ÉVA-ÁDÁM BÉRES/FACEBOOK

A Verseghy Ferenc Gimnáziumban 19 tanár sztrájkol, 3 pedig polgári engedetlenséget vállalt. Eközben az iskolában ülősztrájkkal tiltakoztak a diákok.

Fotó: ZSUZSANNA BALÁZS/FACEBOOK

Fotó: ZSUZSANNA BALÁZS/FACEBOOK

„A mai napon 10 sztrájkoló és 9 polgári engedetlenkedő jelezte munkabeszüntetéssel, hogy az oktatás problémái nem várhatnak tovább. Többen szolidaritást vállaltak és sajnos pár betegünk is van akik személyesen nem tudtak velünk lenni. Mikor lesz érdemi párbeszéd? Nem hallotok minket?”

– írták a Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanárai.

Fotó: GÁBOR KÁDÁR-CSOMOR/FACEBOOK