Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Sárga rózsával és papírrepülőkkel tüntettek a Karmelita kolostornál

Ez a cikk több mint 1 éves.

A közoktatás reformjáért tüntetők egy csoportja a Karmelita kolostor bejáratánál demonstrált.  Követeléseiket papírrepülőkre írták fel, és átdobálták a kordonokon. A Karmelita közelébe nem engedik őket a rendőrök, kordon áll az utca végén.

A tüntetők ironikusan azt követelték a kormánytól, hogy még több tanárt rúgjanak ki, kevesebb bért adjanak pedagógusoknak, valamint hogy „minden így jó, ahogy van”, és „mégtöbb terhet”.

A tömeg ezután a Karmelitától átvonult a Sándor-palotához, ahol sárga rózsákat helyeztek el a bejáratnál. A Telex helyszíni közvetítése szerint nagyjából hetven-nyolcvan ember gyűlt össze kilenc után a Budai várban.

Az egyik felszólaló a szülők nevében kérdezte a kormányt, hogy miért nem az ő érdekiket képviselik. „Mi, szülők nem kértük az elbocsátásokat” – fogalmazott. Néhány elmaradt óra pótolható szerinte, de egy tanár a jelenlegi helyzetben nem. „Ez elfogadhatatlan. Az állam megfosztja a diákokat a tanáraiktól, a példaképeiktől”. A résztvevők oktatási minisztériumot, és szabad oktatást követeltek.

Címlapkép: Fazekas Lázár Benjamin / Mérce