Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kodályos tanár: „most jóval nagyobb a lelkesedés a pedagógusok között, mint korábban volt”

Ez a cikk több mint 1 éves.

Széll Kálmán tér A Széll Kálmán téren a Marczibányi téri Kodály Zoltán Iskola és Gimnázium egyik, a polgári engedetlenségben részt vevő tanára, Papp Béla is nyilatkozott a Mérce tudósítójának. A földrajz-történelem szakos tanár az iskola sztrájkbizottsága nevében volt ott a demonstráción.

Elmondta, az előző félévben még hárman szervezték a polgári engedetlenséget, immár csak egyedül, de amúgy

„mindenki érzi az iskolában, hogy baj van, és össze kell fogni”, ezért végül, hiába csak egy szakszervezeti tag van a tanárok között, mégis 40 embert sikerült a Kodályban beszervezni a sztrájkba. Mindezt annak ellenére, hogy Papp elmondása szerint az órabéren foglalkoztatottaknak a sztrájkkal töltött órákat is levonják a bérükből.

Elmondta még, a havi 200 ezres fizetésből „lehetetlen albérletet és rezsit is fizetni”, ez pedig nagyon fontos része a tiltakozásnak. Ezen kívül nagy a bizonytalanság a felvételi és a tanterv körül is, ebben kiszámíthatóságra és nagyobb stabilitásra lenne szükség.

A tanár azt is elmondta, most jóval nagyobb a lelkesedés a pedagógusok között, mint korábban volt. Az interjút az élő közvetítésünkben, 25:30 perctől lehet megnézni.

Címlapkép: Mérce