Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Tóth Bertalan: a magyar hatóságok csak akkor észlelték volna a drónt, ha a hatvanpusztai birtok fölött körözött volna

Ez a cikk több mint 2 éves.

Tóth Bertalan, az MSZP férfi társelnöke a milliókat nélkülözésbe taszító gazdaságpolitika kritikájával kezdte. A Baranya megyei politikus szerint a Fidesz szánt szándékkal gyengíti a forintot, melybe hatalmas néptömegek roppannak bele. Szerinte az infláció megfékezésére csak az euró bevezetése jelent megoldást – melyet annak ellenére is választási ígéretévé tett az ellenzék, hogy számos közgazdász és egyes ellenzéki politikusok szerint sem szolgálná az ország gazdasági fejlődését.

Tóth Bertalan szerint a felelőtlen gazdaságpolitikáért megkülönböztetett felelősség terheli azt a jegybankot, melynek vezetőjét, Matolcsy Györgyöt jobban foglalkoztat családja vagyonának gyarapítása, mint az ország gyarapítása.

Az Egységben Magyarországért rendezvénye 2022. március 15-én. Fotó: Mérce.

Az MSZP társelnöke a kormány honvédelmi politikáját is kritizálta, külön kiemelve, hogy miközben Orbán Viktor miniszterelnök szívesen beszél az ország katonai erejéről, a honvédség nem észlelte, hogy a napokban a magyar légtéren anélkül hasíthatott végig egy orosz katonai drón (amely végül a horvát főváros, Zágráb állt földbe).

Tóth Bertalan szerint nem meglepő, hiszen a magyar hatóságok csak akkor észlelték volna a drónt, ha az Orbán Viktor hatvanpusztai birtoka fölött körözött volna.