Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Milyen nagyrendezvények várhatók március 15-én?

Ez a cikk több mint 2 éves.

Budapest 2022. március 15-én ünnepeljük az 1848-as forradalom és szabadságharc kitörésének 174. évfordulóját.

A felhozatal alapján a társadalom széles csoportjai találhatják meg az ízlésüknek megfelelő rendezvényt.

Reggel 9-kor ünnepélyesen felvonták a Kossuth téren a nemzeti trikolórt, és a közmédia beszámolója alapján egész nap ingyen lehet megnézni a Szent Koronát a Parlamentben.

Budapest, 2022. március 15.
Katonai tiszteletadással felvonják a nemzeti lobogót az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 174. évfordulóján az Országház elõtti Kossuth téren 2022. március 15-én. A Parlament lépcsõjén Áder János köztársasági elnök (j2) Kövér László, az Országgyûlés elnöke (j3) és Kun Szabó István, az államfõ fõhadsegédje.
MTI/Bruzák Noémi

Budapest, 2022. március 15.
Látogatók az Országház díszlépcsõházában az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulója alkalmából tartott nyílt napon 2022. március 15-én.
MTI/Bruzák Noémi

Programismertetőjük szerint a Várkert Bazár és a Hadtörténeti Intézet és Múzeum is egész napos programokkal várja a családokat. Továbbá a nap folyamán ingyenesen lehet megnézni a Szent István-termet és a Hauszmann-sztori kiállítást, továbbá az Új világ született kiállítást is a Déli Palotákban, valamint a pénteken megnyílt Gábor Áron rézágyúját a középpontba állító Lészen ágyú című tárlatot.

A tömegrendezvények sorát a kormánypárti Békemenet felvonulás nyitja meg, aminek keretében a Fidesz-KDNP támogatói az Elvis Presley téren gyülekeznek, hogy a Civil Összefogás Fórum szervezésében zarándokoljanak el a Kossuth térre, ahol délután háromkor Orbán Viktor miniszterelnök fog szólni a néphez.

A Nemzeti Múzeum kertjében tartott egész napos programok szomszédságában ver tanyát a Mi Hazánk. A szélsőjobboldali párt a Múzeum utcában tartja délután háromtól a „Magyar katonáinkat ne vigyék külföldre, a külföldieket vigyék el tőlünk!” mottóval a NATO-csapatok Magyarországra telepítése ellen is tiltakozó megemlékezését, aminek keretében Lord koncerttel, ágyútűzzel és huszárokkal fogja szórakoztatni híveit.

Az Egységben Magyarországért ellenzéki szövetség szintén délután háromtól A hatalom a népé! címmel szervez nagygyűlést a Műegyetem rakparton. A rendezvényen az ellenzéki összefogás prominens politikusai és Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt mellett énekesek és színművészek gondoskodnak a közönség szórakoztatásáról és az előre beharangozott kormányváltó hangulatról.

A Szikra Mozgalom pedig a Fővám téren gyülekezik délután 2 órakor, ahonnan együtt vonulnak át az ellenzéki gyűlésre.

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán