Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Jakab Péter: Ma a munkások, a pedagógusok és az egészségügyi dolgozók az igazi márciusi ifjak

Ez a cikk több mint 2 éves.

Meghallván Karácsony Gergely felhívását, azzal kapcsolatban, hogy „mutassuk meg Magyarország jobbik arcát”, Jakab Péter, a Jobbik elnöke és előválasztási miniszterelnök-jelöltje lépett a színpadra. A jobboldali politikus erősen indított, felelevenítve, hogy miközben néhány nappal korábban Bayer Zsolt Fidesz-közeli publicista trágár szavakkal támadta őt, most az ukrajnai háborút ellenző, békepártinak nevezett fideszes megmozdulás,a Békemenet szervezőjének tetszeleg.

Az Egységben Magyarországért rendezvénye 2022. március 15-én. Fotó: Mérce.

Jakab felelevenítette, hogy míg a reformkorban Magyarország legvagyonosabb emberét gróf Széchenyi Istvánnak hívták, most ugyanezt a szerepet „gróf Mészáros Lölő” tölti be.

Hasonlóan Donáth Annához, Jakab Péter is arról beszélt, hogy a 48-as márciusi ifjak örökségét számos olyan társadalmi csoport viszi tovább, akiket a hatalom különböző módokon elnyom.

A jobbikos politikus külön kiemelte a rabszolgatörvény által megnyomorított munkásokat, az összeomló egészségügyben dolgozó orvosokat és ápolókat.

A korábban pedagógusként dolgozó Jakab is kifejezte köszönetét támogatását a holnapi naptól fogva sztrájkba lépő pedagógusokkal kapcsolatban.

A jobboldali politikus úgy látja, április 3-án a választópolgárok nem csak  Magyarország új kormányáról, hanem arról is dönthetnek, hogy hazánk továbbra is Európához tartozzon-e.

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt